Новини

Збитковість зросла до 30 мільйонів гривень: тролейбусне управління Чернівців у критичному стані

За 2020 рік ця збитковість Чернівецького тролейбусного управління зросла до 30 мільйонів гривень.

Про це повідомив начальник ЧТУ Петро Продан.

“Наразі тролейбуси перевозять лише сидячих пасажирів. Відповідно, доходи за послуги перевезень впали на третину. Якщо у 2019 році збитковість підприємства була у межах 15 мільйонів, то за 2020 рік ця збитковість зросла до 30 мільйонів гривень. Водночас тролейбусне управління для свого функціонування потребує 140 мільйонів гривень на рік”, – пояснив Петро Продан.

Чернівецькі тролейбуси зношені на 90%. Середній вік тролейбусів 20,5 роки.

“Маємо 99 тролейбусів, з яких 95 задіяні у перевезення пасажирів на маршрутах міста. З цих 95 машин щоденно випускають 60-63 тролейбуси. У межах 10 одиниць – це резервний фонд. Решта – це все те, що ми ремонтуємо. За добу це 10-12 тролейбусів. Рухомий склад зношений на 90%. Середній вік тролейбусів 20,5 роки. Є тролейбуси, які використали вже свій подвійний ресурс – ремонтуємо їх та їдемо”, – зазначив керівник підприємства.

Парк тролейбусів потребує оновлення і у ЧТУ сподіваються, що це вдасться зробити нинішнього року.

“Останнє придбання тролейбусів було у 2018-2019 році, коли закупили 10 вживаних тролейбусів з-за кордону. Після цього жодної машини не купили. Вже було анонсовано, що проведено переговори з Європейським інвестиційним банком. І за їхні кошти планують закупити тролейбуси. Я очікую, що у 2021 році побачимо на вулицях нові тролейбуси”, – сказав Петро Продан.

Раніше повідомлялося, що відбудеться масове скорочення працівників тролейбусного управління в Чернівцях.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.