Новини

Черги до «кафешок» і відкриті літні майданчики: попри «червону» зону в центрі Чернівців велелюдно – фото

На вулиці Ольги Кобилянської у Чернівцях, які майже півтора місяця перебувають у “червоній” зоні карантину, ввечері 11 квітня велелюдно: сотні місцевих мешканців вийшли на прогулянку.

Як передає кореспондентка molbuk.ua, тепла весняна погода вивела на вулицю молодих мешканців міста, які відпочивають здебільшого на лавочках та на щойно відкритих літніх майданчиках Кобилянської.

До деяких закладів тут вишикувались велетенські черги. Не зважаючи на скупчення, людей у масках тут одиниці.

“Червона” зона у Чернівцях: що відомо

У Чернівцях та області з 1 березня 2021 року через значне поширення коронавірусу введено “червону” зону карантинних обмежень. Вона передбачає заборону роботи закладів громадського харчування, торговельних центрів та непродовольчих ринків за винятком адресної доставки та торгівлі на винос.

Всупереч забороні на найбільшому базарі області – Калинівському ринку – триває торгівля. Продавці кажуть, що зараз – чи не єдиний в році час, коли вони можуть заробити для своїх сімей “копійку”.

Раніше глава МОЗу Максим Степанов, а також його заступник Віктор Ляшко заявив, що найближчим часом три регіони вийдуть із “червоної” зони – Івано-Франківська, Закарпатська та Чернівецька. Цього тижня Державна комісія з ТЕБ та НС ухвалила рішення про вихід Прикарпаття й Закарпаття із “червоної” зони. Рішення щодо Буковини поки немає.

Коронавірус на Буковині: що відомо на цей час

У Чернівецькій області упродовж минулої доби, 10 квітня медики виявили 193 нові випадки коронавірусу. Загальна кількість ковід-випадків, виявлених у регіоні від початку пандемії, становить 73693. Серед них 53116 людей одужали, а 1497 – померли.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.