Новини

Вогонь забрав життя двох людей: на Буковині за вихідні сталася рекордна кількість пожеж

На Буковині за вихідні сталася рекордна кількість пожеж. 18 разів буковинці викликали рятувальників для гасіння полум’ю. Під час двох пожеж загинуло двоє людей.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Під час пожежі в селі Біла загинув 72-річний чоловік.

“72-річний господар проживав там сам, тому пожежу виявили сусіди, коли помітили густий дим з вікон будинку, та зателефонували на спецлінію 101. На виклик прибули черговий караул 3 державної пожежно-рятувальної частини та місцевий пожежно-рятувальний підрозділ села Стрілецький Кут. Вогнеборці ліквідували пожежу та виявили всередині будинку загиблого власника. Тіло чоловіка направили на судово-медичну експертизу міста Чернівці. Попередня причина пожежі – коротке замкнення електромережі”, – повідомили в ДСНС.

У суботу в Сторожинці сталося загоряння житлового будинку. Вогонь охопив площу 80 кв. м.

“11 березня трапилася ще одна пожежа з трагічними наслідками у житловому будинку. Загорання сталося на горищі. За вказаною адресою прибули працівники 12 державної пожежно-рятувальної частини та місцеві пожежно-рятувальні підрозділи сіл Нові Бросківці, Буденець, Комарівці. Під час ліквідації пожежі рятувальники виявили власника, 1971 року народження. Чоловік був вже без ознак життя. Його тіло направили на судово-медичну експертизу міста Сторожинець для встановлення точної причини смерті. Причина пожежі встановлюється”, – йдеться в повідомленні.

“Найчастіше упродовж вихідних рятувальникам доводилось виїжджати на ліквідацію пожеж на відкритій території. Всі вони сталися у Чернівецькому районі та місті Чернівці. Внаслідок цих пожеж вогнем було знищено майже 10 га сухої рослинності. Зокрема, уночі 11 березня у селі Зелений Гай Новоселицької територіальної громади Чернівецького району горіла суха трава на відкритій території. За попередніми висновками фахівців, причиною займання стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Рятувальники 11 державної пожежно-рятувальної частини ліквідували пожежу на площі 4,5 га. Вогонь знищив суху траву.

Загалом упродовж вихідних днів в області було ліквідовано 18 пожеж, які мали місце у Чернівецькому, Дністровському районах та обласному центрі”, – повідомили рятувальники.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.