Новини

Герої Буковини: на війні загинув командир взводу Володимир П’яза

Буковину спіткала чергова страшна втрата. На війні загинув захисник Володимир П’яза.

Про це йдеться на фб-сторінці Стрілецькокутського опорного закладу освіти, пише molbuk.ua

Героєві було лише 38.

“Трагічна звістка прийшла у села Стрілецькокутського старостинського округу про загибель П’язи Володимира Дмитровича. Клята російсько-українська війна 8 березня на 38 році обірвала життя молодого захисника, який мріяв і боровся за світле майбутнє нашої нації – П’язи Володимира Дмитровича”, – йдеться у повідомленні.

Володимир П’яза народився 24 січня 1985 року на Івано-Франківщині в родині лікарів.

Пізніше сім’я переїхала до Стрілецького Кута, звідки родом мати. З 1992 по 2001 рік навчався в Стрілецькокутській ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку закінчив із відзнакою. Після закінчення школи навчався на економічному факультеті та військовій кафедрі Чернівецького національного університету.

У 2010 році Володимир одружився та переїхав у місто Снятин. Разом із дружиною Оксаною виховували двох дітей. Він був гарним сім’янином, понад усе любив свою сім’ю, родину.

Наприкінці лютого 2022 року Володимир П’яза мобілізувався до лав ЗСУ. Він проходив службу у військовій частині А3892 на посаді командира 2 взводу 2 роти 109 батальйону 10 гірсько-штурмової бригади.

“Побратими, які пліч-о-пліч з Володимиром захищали незалежність України в найгарячіших точках війни, згадують його справжнім командиром. Володимир завжди переживав за хлопців, беріг їх, втілював впевненість в перемогу. Він постійно шукав у всьому позитив. Вмів підтримати та знайти потрібні слова”, – розповідається у дописі.

Раніше повідомлялося, що сьогодні Буковина прощається з трьома Героями.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.