Новини

«Від згоди до насолоди»: у Чернівцях із молоддю поговорили про секс – фото

У Чернівцях до Дня закоханих провели серію заходів для молоді на тему секс-освіти “Sex up: від згоди до насолоди”.

Про це повідомляє ГО “Центр молоді Чернівців”, пише molbuk.ua

На лекціях було велелюдно – прийшли майже пів сотні молодих людей віком від 16 до 35 років.

У ролях спікерок виступили психологиня Ольга Гришин-Грищук, гінекологиня Вікторія Юзько та сексологиня Настасія Неонова.

На лекціях ішлося про порозуміння та насильство у стосунках, як підготуватися до першого сексу, контрацепцію, секс-іграшки та інші важливі проблеми.

“Оскільки в нас відсутня сексуальна просвіта і виховання в школі, часто для молоді тема залишається для самопізнання і може ґрунтуватись більше на культурних стереотипах. Саме тому важливо знайомити молодь з тим, як себе захистити та як ставитись до себе, свого тіла і стосунків з повагою та турботою. Менше міфів – більше безпеки”, – переконана психологиня Ольга Гришин-Грищук.

Також секс-освіта допомагає завчасно попередити проблеми з сексуальним життям як партнерів, так і окремої людини:

“Секс – це не лише небажана вагітність та захворювання. Секс – це про бажання, прояв почуттів, отримання задоволення та зв‘язок із тілом. Завдяки інформації про секс у нас розширюється поле вибору та дослідження себе. Ми легше можемо зрозуміти, де міт, а де реальність. Ми стаємо більше екологічні до власної сексуальності – це класно”, – зазначає сексологиня Настасія Неонова.

Проєкт “SexUP” також передбачає серію подкастів та веб-посібник на тему секс-освіти. Зовсім скоро усі ці матеріали можна буде знайти на сторінці в інстаграм ГО “ЦМЧ”.

Захід “Sex up: від згоди до насолоди” реалізується в межах напрямку SexUp, що здійснюється громадською організацією YouthUp.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.