Новини

ЗМІ повідомляють про активізацію російських військ у Придністров’ї: фото

В районі аеродрому Тирасполь у Придністров’ї, що розташований за 13 кілометрів від західного кордону з Україною, помічене пересування колони бронетранспортерів. 

Про це повідомило видання Nexta, а також опублікувало фото супутникових знімків, пише ТСН.

Видання наголошує, що російська армія активізувалася в Придністров’ї. До слова, офіційно там перебуває 1,7 тис. військових РФ – це залишки 14-ї армії, яка перебувала там після розпаду СРСР. Утім, яка реальна цифра контингенту, невідомо. 

Слід заувадити, що попри малу площу і загальну економічну неспроможність, Придністров’я займає важливе стратегічне положення, розтягнувшись вузькою смугою в 10-15 км уздовж молдавсько-українського кордону. Це являє собоюідеальний плацдарм для несподіваного наступу в тили української армії.

Як повідомлялося, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень, окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. Суттєво збільшилася кількість російських військ біля східних кордонів України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.