Новини

«Для мене торти, як маленькі діти»: багатодітна буковинка пече торти за власними рецептами

Тетяна Кочерган із Вовчинця Вижницького району встигає не лише виховувати чотирьох дітей, а й займатися улюбленою справою – пекти торти.

Жінка розповідає, що таке захоплення в неї з’явилося ще з дитинства. Будучи дитиною, мріяла стати художницею, тому своє натхнення перетворювала на кулінарні витвори, йдеться в публікації .

” У мене в сім’ї було десятеро дітей, я була найстаршою. На свята завжди щось випікала. Колись не було інтернету, книжок, з яких можна було вчитися, тож все доводилося вигадувати самостійно. Найбільше мені подобалося прикрашати торти. Я вигадувала, як маю прикрасити торт, з різних продуктів робила натуральну фарбу. З буряка виходив рожевий колір, з моркви – оранжевий. Для зеленого кольору брала зеленку – малою думала, що якщо нею мастять обличчя, то воно не зашкодить. У мішечку робила дірочку, виливала туди крем і так робила квіти на тортах, різні написи”, – розповідає жінка.

“Усі рецепт тортів – мої”

Тетяна не залишила улюблену справу навіть коли вийшла заміж, випікала торти для дітей. Згодом з’явилися перші замовлення.
Спочатку сусід попросив спекти на свято торт, потім почали замовляти інші знайомі.

“Як то кажуть, у селі стало відомо, що я печу торти через “сарафанне радіо”. Людям подобалося, тож рекомендували мене друзям, родичам. Згодом у мене вже з’явилося багато замовлень, деякі навіть не встигала робити. Два роки тому, у мене виявили рак, тож на деякий час припинила роботу. Зараз вже все гаразд, я з новими силами повернулася до улюбленого заняття, адже дуже за цим скучила”, – каже пані Тетяна.

Зазначає, що всі рецепти тортів створила сама. Жінка шукала різні рецепти, згодом удосконалювала, експериментувала і створювала свої.

Щоби покращити свої навички, Тетяна відвідувала майстер-класи, навчилася створювати різні прикраси для тортів, вивчала флористику.

– Спочатку я пекла для сім’ї. Інколи не виходило, то переробляла кілька разів, поки не набила руку. Коли була на майстер-класах, багато чого мені вже було відомо. Навіть тепер нові рецепти я печу тільки для сім’ї, і коли вже виходить все досконало, тоді пропоную клієнтам.

“Найбільший торт мав 35 кілограмів”

Усе оздоблення для тортів Тетяна вигадує сама. Деякі дизайни створює на замовлення.

Випікає як звичайні торти, так і багатошарові. Каже, що найбільший приготований нею торт мав 35 кілограмів, був заввишки більше метра і метр у ширину.

Його жінка готувала до свята села. Витратила на це три дні.

“Це справа, якою я живу. Для мене торти, як маленькі дітки, я вкладаю в них душу. І коли вже їх забирають, я постійно хвилююся. Несуть до машини, а я йду вслід і тільки повторюю: “Обережно, не притуляйте так”. Дзвоню, перепитую, чи добре довезли, адже в нас такі ями на дорогах. Інколи мене просять порізати на святі торт, а мені так шкода це робити, – з посмішкою розповідає майстриня.

Зараз у Тетяни вже є багато постійних клієнтів. Деякі вже більше семи років замовляють у неї торти на різні події.

Пече торти жінка лише з натуральних домашніх продуктів.

Встигає Тетяна не тільки займатися улюбленою справою, а й доглядати за дітками. Найменшій доньці зараз п’ять років, найстаршій – скоро буде 18, а двом синам – 12 та 14 років.

“Я намагаюся встигати дітей виховувати, а також щоби вдома завжди було приготовано, і ще й торти пекти. Коли є робота, даю кожному завдання: той пише, той малює, а я йду на кухню, вмикаю тихеньку музику і творю. Моя старша донька теж почала захоплюватися випіканням. У неї це навіть дуже добре виходить, можливо продовжить мою справу, – зазначає багатодітна матуся.
У майбутньому Тетяна мріє перетворити верхній поверх будинку на свою кухню для випікання тортів та купити різну професійну техніку, удосконалити приладдя. Згодом планує знову піти на майстер-клас із сучасного декору”.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.