Новини

Втрати Росії під Бахмутом: скільки воїнів загинуло

Росія зазнає шалених втрат під Бахмутом. Припускають, що країна-терористка втратила у цьому регіоні більше солдатів, ніж в обох Чеченських війнах.

Про це розповів пресофіцер 112-ї бригади територіальної оборони Андрій Ковальов. Він вказав на зведення Генерального штабу, за якими українські війська продовжують відбивати напади на Бахмут.

Втрати Росії під Бахмутом

Він наголосив, що насправді російські окупанти не мають успіху на жодному з напрямків, де вони зараз намагаються проводити наступ. “Я нагадаю, що зараз російські окупанти намагаються просуватися на Куп’янському напрямку, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Шахтарському, – зазначив Ковальов.

За його словами, підрозділи Збройних Сил України мають продовжувати оборону міста доти, доки є така можливість. При цьому російські війська, додав він, продовжують зазнавати значних втрат біля Бахмута.

“Ми володіємо інформацією, наводили її зокрема у зведенні Генерального штабу, про те, що на окупованій території Запорізької області у Токмаку російські окупанти розмістили крематорій, у якому спалюють тіла так званих частково мобілізованих, зокрема і з Бахмутського напрямку”, – заявив Ковальов.

Він також розповів, що тіла російських військових везуть до окупованого Криму, де є крематорій в районі Сімферополя.

“Загалом на полях навколо Бахмуту російські окупанти, очевидно, вже втратили більше особового складу більше, ніж за час двох Чеченських воєн разом узятих”, – порівняв він.

Скільки вояк Росія втратила

Згідно з офіційними російськими даними російська армія в Першій чеченській війні втратила убитими та зниклими близько 5 500 військових. Однак на думку більшості дослідників ці дані є заниженими у багато разів. В ході найактивнішої фази Другої чеченської війни, в 1999 – 2002 роках загинули 4572 і були поранені 15 549 військових російської армії.
Станом на 3 березня 2023 року в Україні ліквідували вже 151 370 загарбників. Тільки минулої доби наші воїни знищили ще 765 російських окупантів.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.