Новини

«Не дивіться на прізвища»: Клічук пояснив, чому ексдепутату Білику продали ділянку, яку той мав орендувати 10 років

Автор фото – Андрій Дубінецький

Чернівецький міський голова Роман Клічук запевняє, що рішення про продаж земельної ділянки на вулиці Хотинській ексдепутатові Ростиславу Білику, фірма якого взяла цю ділянку в оренду на 10 років, є цілком законним.

Про це Клічук сказав на своїй прес-конференції сьогодні, 3 березня, пише molbuk.ua

Зокрема, на запитання представників ЗМІ, чому вирішили продати ділянку, яку Р. Білик мав орендувати впродовж 10 років, мер порадив керуватися законом, а не звертати увагу на прізвища.

“Тому що ми живемо в законодавчому полі. І я керуюся законами України. є земельний кодекс. Якщо приватний підприємець чи компанія взяли в оренду землю, побудувавши на ній якесь приміщення або землю, отримавши право власності, вони у законний спосіб мають право на приватизацію. Білик узяв землю в оренду з тим, щоби протягом року її викупити. Я би попросив не дивитися на прізвища, а дивитися на виконання вимог закону. Якщо би ми навіть не проголосували, Білик би подав у суд і виграв. І за кілька місяців би ми просто ухвалювали рішення на сесії міськради виконати рішення суду”, – сказав Р. Клічук.

“Я не знаю, яким мені чином довести, що там усе було прозоро і законно. Якби там було прізвище не Ростислава Білика, а когось іншого, ви би однозначно не звернули на це увагу. Тому що ви керуєтеся емоціями і прізвищами. Я особисто є прихильником того, що ми повинні продавати землі на аукціон”, – додав мер.

Раніше повідомлялося, що депутати 22-ма голосами підтримали проєкт рішення про продаж земельної ділянки площею 0,0850 га ексдепутатові міськради Ростиславу Білику для будівництва та обслуговування будівель торгівлі на вулиці Хотинській 41-І.

Проєкт рішення передбачає затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж ділянки комунальної власності для будівництва та обслуговування будівель торгівлі зі зміни її конфігурації, надання Ростиславу Білику дозволу на проведення експертної грошової оцінки цієї ділянки, та її продаж.

“Продати Білику Ростиславу Романовичу земельну ділянку площею 0,0850га для будівництва та обслуговування будівель торгівлі за рахунок земель комунальної власності”, – йдеться в одному з пунктів рішення.

Саму ділянку Ростислав Білик взяв у оренду на 10 років (до 13 липня 2032 року).

Таке рішення обурило депутатку від фракції “Пропозиція” Тетяну Шепелько.

“Як взяти комунальну землю в оренду на 10 років, але викупити земельну ділянку в перший же рік оренди, знають чернівецькі схематозники, які сьогодні проголосували за викуп сумно відомим ексдепутатом Біликом жирної земельної ділянки на Хотинській 41-І”, – написала Тетяна Шепелько.

Вона зазначила, що землю можна було виставити на продаж одразу і конкурентно продати, проте її віддали в оренду і тепер дозволили викупити без конкурсу орендареві.

Тобто Ростислав Білик, який виграв на аукціоні право оренди цієї землі на 10 років, мав би орендувати цю ділянку ввесь цей час. Натомість навіть року не минуло, як йому дозволили її викупити. Таким чином місто втратило значну суму грошей, яку би могло отримати від сплачених коштів за оренду, пояснює Тетяна Шепелько.

Як у коментарях написав чернівчанин Андрій Дубінецький, на ділянці, яку дозволили продати Білику, “ще позавчора нічого взагалі там не було, вчора залили фундамент, а сьогодні з’явився парканчик”.

Ростислав Білик – ексдепутат Чернівецької міськради, відомий справою про підкуп виборців.

Нагадаємо, на місцевих виборах до Чернівецької міської ради у 2015 році спостерігачі громадської мережі “Опора” (до яких належав також і нинішній депутат від фракції ЄА Тарас Прокоп) зафіксували масове фотографування бюлетенів на користь кандидата від партії “Рідне місто” Ростислава Білика. Після цього в поліції відкрили кримінальне провадження, приходили з обшуками до головного фігуранта справи.

Пізніше обвинуваченого оголосили в розшук, він тривалий час перебував за кордоном. А восени 2016 року повернувся до Чернівців і заявив, що не винен. Попри відкрите кримінальне провадження, Ростислав Білик був депутат міської ради впродовж всього VII скликання.

25 березня 2022 року суд виправдав Ростислава Білика у справі підкупу студентів. Судовий процес тягнувся ще з 2015-го року.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.