Новини

«Сусіди розбили їй авто»: медик з Чернівців згадала про перші виклики захворюваності на коронавірус в області

Сьогодні, 3 березня у Чернівецькій області зафіксували перший випадок зараження коронавірусом.

Кореспондентка molbuk.ua поспілкувалася із лікаркою медицини невідкладних станів Олесею Банарюк, яка виїжджала на виклик до дружини першого хворого пацієнта.

За словами пані Олесі, це було молоде подружжя, яке повернулося із медового місяця. Спочатку захворів чоловік, я його дружина була контактною особою.

“Тоді, коли я приїхала це був жах. Люди дуже агресивно ставилися, кожен, хто жив у тому під’їзді просив переміряти температуру. Люди хотіли не те що побити ту жінку, вони хотіли вигнати її з тієї квартири. По-друге, мешканці будинку розбили авто молодої пані. Серед тих, хто це все організував був медичний персонал – медсестра якоїсь лікарні. Вона це все підняла. Мовляв, вона хвилюється і треба повністю дезінфікувати під’їзд, бо інакше усі будуть заражені. Адже жінка, яка контактувала із хворим, вже тут надихала і всі люди повмирають…” – ділиться лікарка.

За словами пані Олесі, найбільше її вразив спокій контактної особи.

“Ми приїхали і побачили молоденьку дівчину. Вона була надзвичайно спокійною. Тоді ми її госпіталізували до лікарні. Пізніше ковід-тест показав, що вона здорова. Тим часом біля інфекційного відділення, у якому лікувався її чоловік, зібралися люди, які хотіли побити там вікна. Однак приїхала поліція і вони розійшлися. Її чоловік дуже переймався, як його дружина. Він боявся, щоби її не побили. У самого хворого перебіг хвороби пройшов легко без ускладнень. Знаю, що це подружжя після такого неприємного інциденту продали квартиру в тому будинку. Зараз згадую і мені стає страшно”, – підсумовує Олеся Банарюк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.