Новини

У США заарештували двох чоловіків за допомогу РФ: що відомо

В американському місті Канзас-Сіті заарештували двох чоловіків за допомогу Росії. Їх підозрюють у відправці авіаційних технологій, порушуючи американський експортний контроль. Про це заявив представник міністерства торгівлі Сполучених Штатів Америки Метью Аксельрод.

Про це пише Reuters.

“59-річний Кирил Буяновський і 55-річний Дуглас Робертсон звинувачуються в змові з метою обійти експортне законодавство США шляхом продажу авіоніки клієнтам по всьому світу, які експлуатують літаки російського виробництва”, – повідомило ЗМІ.

Зазначається, чоловіки ремонтували та відправляли до РФ технології від своєї фірми KanRus Trading Company. Вони надавали неправдиву експортну інформацію. Наприклад, ділки робили рахунок-фактуру, у якому кінцевим пунктом призначення обладнання з наклейкою ФСБ РФ була Німеччина.

Згодом влада США затримала партію авіоніки. 28 лютого 2022 року міністерство торгівлі повідомило чоловікам, що для експорту обладнання їм потрібна відповідна ліцензія.

У травні, червні та липні підозрювані незаконно переправляли електроніку через Вірменію та Кіпр.

Тепер їх звинувачують у змові, експорті контрольованих товарів без ліцензії, фальсифікації та неподанні експортної інформації та контрабанді товарів.

У разі доведення провини обом загрожує до 20 років позбавлення волі за кожне зі звинувачень у контрабанді.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.