Новини

Чи будуть ремонтувати вулицю Головну: у міській раді Чернівців пояснили ситуацію

У Чернівцях вже півтори роки проектують ремонт вулиці Головної.

Про це molbuk.ua розповів заступник Чернівецького міського голови Василь Зазуляк.

“Прийняте рішення, що вулицю Головну потрібно капітально ремонтувати, включили її у програму “Комфортне місто”. І вже півтори роки триває проектування вулиці Головної – від вулиць Сагайдачного до Каденюка (колишня вулиця Чкалова)”, – каже Василь Зазуляк.

За його словами, вулиця Головна це дуже складний об’єкт для ремонту, тому і підготовка до цього тривала.

“Оголосили тендер на розробку проектно-кошторисної документації. Після цього переможець починає збирати необхідну технічну документацію. І тут починається тривала робота. На вулиці Головній дуже багато комунікацій і у кожного розпорядника потрібно погодити документи. Мають здійснити геодезичну зйомку і нанести усі мережі. У нас відбуваються дуже часто наради з цього приводу. Розглядаються розташування нових зупинок. Опрацьовується питання мощення на дорозі, тротуарів, озеленення. Зважаючи на це, проектування капремонту вулиці Головної займе у нас два роки”, – пояснив Василь Зазуляк.

Водночас посадовець зазначив, що на капітальний ремонт вулиці Головної необхідний дуже великий бюджет.

“Ці кошти наша громада не потягне. Але робимо якісний проект, щоб якомога швидше розпочати його, коли буде така можливість. До війни розраховували, що зможемо залучити співфінансування держави. Сподіваюся, що з часом це вдасться зробити”, – сказав Василь Зазуляк.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.