Новини

Платних парковок у центрі Чернівців стане більше

У Чернівцях працює 25 платних паркувальних майданчиків. Цього року їхню кількість планують збільшити.

Про це molbuk.ua розповів начальник управління благоустрою Чернівецької міської ради Олексій Голованов.

Наразі десять парковок належать приватним підприємцям, одна – Калинівському ринку, а 14 підпорядковуються міськШЕПу. Останні переважно знаходяться у центральній частині міста.

Ціна за паркування коливається від 10 до 20 гривень. Платити потрібно у будні дні з 09.00 до 19.00.

“Цього року продовжать збільшувати кількість паркувальних місць і переважно у центрі міста, адже є розроблена концепція паркування. Поки що не можу сказати, де саме вони з’являться, бо ці рішення приймаються колегіально. У нас є список, ми його допрацьовуємо”, – розповідає Олексій Голованов.

Наприкінці минулого року затвердили ще кілька платних парковок у центрі. Так, доведеться платити за паркування на вулиці Головній, 31-35, Котляревського, Гете (непарна сторона), Поштовій (непарна сторона), Сіді Таль. Поки що на ці ділянки затверджується тариф. Після цього оператор паркування міськШЕП встановить паркомати.

Ще дві парковки, які були приватними, цього року перейдуть до міськШЕПу. Це парковка на вулиці Бурга (колишня вулиця Удонова) біля ринку “Нижній” та на вулиці Зеленій біля ринку “Верхній”.

“З лютого ці парковки безплатні, бо тарифи ще не розраховані. Оплату на паркувальному майданчику на вулиці Бурга запровадять, коли погодять тариф. На вулиці Зеленій питання з паркуванням відклали, бо там запланований ремонт проїжджої частини. Тож на цих парковках не має бути жодних паркувальників, якщо хтось буде просити оплату – це шахрай. Крім того, міськШЕП використовує на парковках лише паркомати”, – каже Олексій Голованов.

Безкоштовним у центрі поки що залишиться паркування на вулицях Шептицького та Шкільній, де зупиняється багато машин.

“Облаштування платних паркувальних місць на вулиці Шептицького обговорять тоді, коли її відремонтують. Так само залишиться безкоштовним паркування на вулиці Шкільній. Ми не розглядаємо цей варіант, тому що там школи, поліклініка. Паркування біля цих об’єктів не може бути платним”, – пояснює О. Голованов.

Наразі зміна тарифів на паркування у Чернівцях не планується.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.