Новини

У “Чернівціобленерго” спростували найпопулярніші міфи про відключення електроенергії

Сьогодні, 12 лютого, у Чернівецькій області генерація електроенергії забезпечує обсяг її споживання. Відтак на Буковині немає обмежень електроенергії. Попри новини щодо забезпечення електрики, в обленерго спростували найпопулярніші міфи для жителів краю.

Про це йдеться у Telegram АТ “Чернівціобленерго”.

У “Чернівціобленерго” нагадали про відсутність обмежень електроенергії на Буковині та повідомили, яка ситуація в інших регіонах України.

“На Буковині та більшості областей у неділю нема обмежень електроенергії. Крім тих регіонів, де після пошкодження електромереж виникли проблеми з доставкою електроенергії споживачам – там задіяні графіки погодинних відключень”, – зазначають в обленерго.

Також в акціонерному товаристві вирішили спростити міфи про те, що енергетики за гроші відключають окремі адреси у Чернівецькій області.

“Енергетики за гроші не відключають окремі адреси

1. Крім “хтось сказав” або як кажуть в народі “обс” нема жодного факту, доказу чи свідка, які би підтверджували цю інформацію.
2. Від’єднати окремі адреси від загальної лінії доволі складно, витратно і технологічно не завжди можливо навіть у тих випадках, де це потрібно. Наприклад, перепідключити об’єкти життєзабезпечення чи критичну промисловість, щоб усю лінію живлення залишити у графіку відключень. Тому деякі лінії не потрапляють під ГПВ через приєднані важливі об’єкти.
3. Усі обленерго виконують послугу з приєднання (стандартне, нестандартне) нових споживачів відповідно до офіційного кошторису та укладають угоду зі споживачем про надання цієї послуги згідно з ліцензійними умовами провадження господарської діяльності. Очевидно прихильники російської ІПСО використовуючи інформацію про цю цілком легальну роботу обленерго, причепили до неї й відключення за графіками”, – йдеться у повідомленні від обленерго.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.