Новини

Пиріжки смажені, як у бабусі: 3 найкращі рецепти

Смажені пиріжки люблять всі, тому що це незвичайне блюдо швидко втамовує голод.

Зовсім не обов’язково шукати поруч з будинком магазин такої продукції – можна зробити пиріжки самостійно. Як робити тісто на смажені пиріжки і з чим їх готувати – читайте у матеріалі.

Смажені пиріжки з картоплею без кефіру
Такі пиріжки готуються без додавання кефіру, зате з дріжджами – технологія приготування проста, а блюдо виходить дуже смачним.

Вам знадобляться:

Для тіста
борошно пшеничне – 3 склянки;
дріжджі сухі швидкодіючі – 7 гр;
цукор – 1 ст. л;
сіль – 1 ч. л;
вода – 300 мл;
олія рослинна – 50 гр.

Для начинки
картопля – 500 гр;
цибуля ріпчаста – 1 шт;
сіль, перець – за смаком.

У чашці змішати дріжджі, цукор, сіль, теплу воду і 5 ст.л просіяного борошна. Перемішати, накрити кришкою або тарілкою, залишити в темному сухому місці на 20-30 хвилин. Після цього влити рослинну олію і всипати просіяне борошно, що залишилося. Розмішати тісто ложкою, а потім – ретельно вимісити руками. Змастити глибоку ємність олією, викласти в неї тісто, накрити пакетом і прибрати на 1 годину в тепле місце.

Картоплю очистити, відварити, посолити і зробити пюре. Цибулю очистити, нарізати кубиками, обсмажити на олії до готовності, додати в пюре і перемішати. Посипати борошном стіл, дістати тісто, відірвати від нього кілька шматочків. З них сформувати кульки, залишити їх на 10-15 хвилин. Потім зробити з кульок коржі, на кожен викласти начинку і защіпнути края тіста. Налити в сковороду олію, викласти тісто, смажити пиріжки з двох сторін до золотистого кольору.

Пиріжки з капустою смажені – рецепт
Капуста – друга за популярністю начинка після картоплі, так що, якщо вам подобається такий варіант смажених пиріжків – сміливо записуйте рецепт.

Вам знадобляться:

Для тіста
пшеничне борошно – 2.5 склянки;
рослинна олія – 1 ст. л;
молоко – 1 склянка;
сухі дріжджі – 1 ч. л;
цукор – 0.5 ч. л;
сіль – 0.5 ч. л.

Для начинки
капуста білокачанна – 100 гр;
цибуля ріпчаста – 1 шт;
морква – 1 шт;
сіль, перець – за смаком;
рослинна олія – 1 ст. л;
томатна паста – 1 ст. л.

У глибоку миску вилити тепле молоко, розчинити в ньому дріжджі і цукор. Залишити на 5 хвилин, потім додати олію і сіль, перемішати. Пшеничне борошно просіяти двічі і потім додати в миску. Тісто вимішувати спочатку ложкою, а потім – руками. Коли борошно скінчиться, скатайте тісто в кулю, загорніть в рушник і приберіть в тепле місце на 1 годину.

Ріпчасту цибулю очистити, подрібнити, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати. На олії обсмажити моркву і цибулю протягом 5 хвилин, потім до них додати капусту, сіль і перець. Готувати начинку 10-15 хвилин, заливши томатною пастою.

Тісто розділити на кілька шматочків, з кожного сформувати корж. У центр коржів викласти начинку, защіпнути края. Обсмажувати пиріжки на сильно розігрітій сковороді, змащеній олією, по 5 хвилин з кожного боку.

Ситні смажені пиріжки з м’ясом

М’ясний фарш цілком можна використовувати як начинку для пиріжків – спробуйте і побачите, як ваші близькі з’їдять все за 5 хвилин.

Вам знадобляться:

Для тіста
борошно – 4 склянки;
молоко (або вода) – 350 мл;
дріжджі сухі активні – 1 пакетик;
цукор – 1 ч. л;
сіль – 1 щіпка;
олія рослинна – 1 ст. л.

Для начинки
фарш м’ясний – 600 гр;
часник – 2-4 зубчики;
цибуля ріпчаста – 1-2 шт;
вода – 3-4 ст. л;
сіль, перець – за смаком.

Ріпчасту цибулю очистити, дрібно нарізати, часник подрібнити. У миску викласти фарш, додати до нього цибулю і часник, посолити, поперчити, додати 3-4 ст.л води, ретельно перемішати. У просіяне борошно всипати дріжджі, додати сіль, цукор, рослинну олію і тепле молоко (воду). Замішувати тісто спочатку ложкою, а потім – руками, накрити рушником і прибрати на 40-50 хвилин в тепле місце.

Дістати тісто, обмяти, розділити на кілька шматочків. З них сформувати коржі, в центр викласти по 1 ч.л фаршу, защепити края тіста так, щоб вийшли трикутники. При цьому, важливо залишати в центрі отвір, не закриваючи його тестом – як фарш краще просмажиться. Смажити пиріжки на олії по 4-5 хвилин з кожного боку.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.