Новини

Неймовірна смакота: рецепт паштету за дві хвилини

Куряче філе є одним із найсмачніших видів м’яса. Але воно часто виходить доволі сухим. Ідеальним варіантом стане приготування із нього паштету. Кілька ложок йогурту і підсмажені волоські горіхи нададуть страві неперевершеного смаку.

Рецептом курячого паштету поділився одеський шеф-кухар Андрій Величко на своїй сторінці Facebook.

Рецепт курячого паштету

“Напевно, ви варили хоч раз бульйон з домашньої курки. Не бройлерної, а такої, що продають на наших базарах бабусі. А розварена, м’яка ніжка тієї самої курочки з домашньою яєчною локшиною – то чи не найкраща страва з птиці. А от грудка, чесно кажучи, мені завжди була сухою. Ну не фанат я “білого м‘яса”, але харчам пропадати не можна. То ж я знайшов спосіб (точніше цей рецепт винайшла моя дружина, а я його традиційно трохи поцупив), як сухе м‘ясо з бульйону зробити божевільно смачним”, – говорить кухар.

Величко радить спробувати приготувати паштет із курячої грудки. За його словами, процес приготування займе 2 хвилини. Наголошує, що цей рецепт можна використовувати для майже будь-якого м‘яса, з якого варили бульйон і воно стало сухим.

Інгредієнти:

2 курячі грудки (бажано зі шкірою) або інше м‘ясо з бульйону
50 г підсмажених та очищених волоських горіхів
1 чайна ложка паприки
дрібка спецій мірудії
3-4 ст ложки крем-сиру або сиру лабане
50 г жирного йогурту
2 ст ложки лляної олії (або іншої улюбленої)
сіль, перець до смаку

Як приготувати:

Всі інгредієнти перебийте в чаші блендера до однорідної пастоподібної маси.
Якщо суміш виходить загуста і не перебивається – додайте або трохи бульйону або ще більше йогурту. Ви повинні отримати крем – пастоподібний паштет або намазку. За текстурою та технологією приготування така страва більш подібна до “рійету” (французькою rillettes).
Підсмажте хліб на маслі і нанесіть на нього курячу намазку. Подавати можна із салатом або маринованими овочами – помідорами і огірками.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.