Новини

З траси до КПП “Порубне” прибирали купи сміття: на це вже витратили понад 2 мільйони гривень

На Буковині дорожники за пів року зібрали і вивезли 15 тисяч кубометрів сміття з траси М-19, яка веде до КПП “Порубне”.

Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Чернівецькій області.

Дорожники систематично прибирають узбіччя та придорожні смуги на міжнародній трасі М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Здебільшого прибирають на ділянці від села Коровія ( I та II черга обходу Чернівців) до МКПП “Порубне – Сірет”. Саме цей відрізок щоденно витримує багатотисячний потік автомобілів, які прямують або повертаються з країн ЄС.

Шляховики щотижня упорядковують узбіччя та смуги відводу траси М-19. Переважно до роботи залучено від 6 -7 дорожніх бригад ДП “Чернівецький облавтодор”. І за пів року інтенсивного прибирання було вивезено понад 15 тисяч кубометрів сміття.

Для зручності водіїв встановили додаткових 22 сміттєвих контейнери на території пункту пропуску, а вздовж дороги – спеціальні мішки, куди можна викидати відходи.

Дорожники змушені збирати непотріб вручну, а це доволі великі обсяги роботи, кожне прибирання Службі обходиться у значні суми. Упродовж цього року на санітарні заходи відрізку дороги М-19 спрямовано 2,6 млн грн. А ці гроші можна було б скерувати на заходи з безпеки дорожнього руху.

Водіїв просять залишати сміття у спеціально відведених місцях.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.