Новини

Вірус стійкий до антибіотиків, хворіє молодь: керівник інфекційної лікарні у Львові про ситуацію із COVID-19

У Львівській обласній інфекційній лікарні всі місця для хворих на коронавірус зайняті. У медичному закладі в основному перебувають важкохворі люди молодшого та середнього віку. 

Про це у коментарі ТСН.ua сказав головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко. 

“Станом на 15 годину 22 березня у нас на лікуванні перебувало 230 хворих. Тобто наша лікарня заповнена на 100%. В основному це – люди молодого та середнього віку. У них є прояви легеневої недостатності, зумовлених проявами двобічних бронхопневмоній, дихальної та серецево-судинної недостатності. Стан практично всіх хворих, які перебувають на лікуванні у нас, є тяжкий. Ми намагаємось щодня виписувати 5-7 хворих. Проте одразу на їхнє місце поступають нові інфіковані, котрі потребують інтенсивного лікування”, – пояснив Сергій Федоренко. 

За словами лікаря, зараз бракує противірусних препаратів. Також коронавірус став стійким до антибіотиків. 

“Клінічна картина перебігу коронавірусу змінилась у гіршу сторону. Люди хворіють у важкій формі, їх складно лікувати. Бо противірусних препаратів немає у достатній кількості, необхідної для лікування таких інфекцій. Супутні бактеріальні ускладнення характеризуються стійкою антибіотикорезистентністю. Тобто стійкістю до антибактеріальної терапії. Крім того ми зараз зустрічаємо розвиток діабету на фоні раніше невідомих ознак COVID-19. У людей є виражені нейропатії. Тобто відчуваються болі у нижніх кінцівках, відбувається оніміння верхніх кінцівок. Раніше таких симптомів та наслідків коронавірусу ми не спостерігали. Це свідчить про агресію та мутацію вірусу”, – пояснив медик.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.