Новини,  Новини громади

За сприяння незаконному переправленню громадян через державний кодон України в селі Нижні Петрівці – до кримінальної відповідальності

Встановлено, що громадянин України з метою реалізації свого злочинного умислу, направленого на сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вступив у попередню злочинну змову з поки невстановленими слідством особами, які разом із ним добре орієнтуються на місцевості в прикордонній зоні Чернівецького району Чернівецької області, тобто в місці – лінії розмежування державного кордону України та Республіки Румунія.

З цією метою, в період часу по 07.07.2022 він разом із невстановленими особами, підшукали трьох осіб з числа громадян України, яким достеменно було відомо про вищевказані тимчасові обмеження щодо виїзду чоловіків віком від 18 до 60 років з України, та які бажали незаконно перетнути державний кордон України.

При цьому, підозрюваний, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, завчасно обумовили із зазначеними особами порядок незаконного переправлення через державний кордон України, повідомивши, вартість такого переправлення, окремо кожній особі, а саме: двом особам вказали по 6000 євро з чоловіка, а одному чоловіку вказали суму 2000 євро, після чого визначили спосіб надання таких коштів.

В подальшому, невстановлені особи, які діяли відповідно до попередньо узгодженого плану, а також у відповідності до визначеного часу та місця незаконного переправлення осіб через державний кордон України з підозрюваним, який безпосередньо отримав кошти від громадян, яких мали намір переправити через державний кордон, використовуючи невстановлений транспортний засіб 08.07.2022 в період часу з 04.00 год по 11.00 год, перевезли зазначених вище осіб в с. Нижні Петрівці Чернівецького району Чернівецької області.

Прибувши в зазначений населений пункт, невстановлені особи, які діяли відповідно до попередньо узгодженого плану злочинних дій з підозрюваним, провели інструктаж особам, яких мали на меті незаконно переправити через державний кордон України та під їхнім керуванням пішки провели даних осіб до лінії розмежування державного кордону України та Республіки Румунія.

Цього ж дня, тобто 08.07.2022 біля 11.00 год громадяни, які рухалися у супроводі невстановленої особи в напрямку Республіки Румунія, що знаходиться в адміністративних межах с. Нижні Петрівці Чернівецького району Чернівецької області, були затримані прикордонним нарядом відділення інспекторів прикордонної служби «Нижні Петрівці» 31 прикордонного загону.

Таким своїми умисними діями вказаний громадянин вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 332 КК України – сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб, вчинене з корисливих мотивів.

Обвинувальний акт Глибоцьким відділом Чернівецької окружної прокуратури відносно вказаного громадянина направлено для розгляду по суті до суду.

Ігор ДИМЧУК

Начальник Глибоцького відділу Чернівецької окружної прокуратури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.