Новини

МЗС чотирьох країн просять громадян проявляти велику обережність в Туреччині

Фінляндія розіслала своїм громадянам, які перебувають у Туреччині, попередження із закликом уникати масового скупчення людей та інші поради, пов’язані з безпекою.

Аналогічні попередження випустили Швеція, Данія і Норвегія, пише Yle.

З грудня Фінляндія рекомендує громадянам, які збираються до Туреччини, проявляти особливу обережність: уникати будь-яких поїздок в прикордонний регіон Туреччини та Сирії, а також уникати непотрібних поїздок в Східну Туреччину поблизу кордону з Іраном та Іраком. Ці рекомендації все ще чинні.

“Ситуація з безпекою в країні може швидко погіршитися. Військова операція Туреччини на північному сході Сирії триває, Туреччина продовжила антитерористичну операцію на півночі Іраку”, – йдеться на сайті МЗС Фінляндії.

Паралельно з тим, як країни Північної Європи випустили попередження, МЗС Туреччини випустило інформаційний бюлетень для турецьких громадян за кордоном. Відомство заявляє, що “в деяких країнах Європи спостерігається посилення антиісламських, ксенофобських, расистських і пропагандистських виступів” проти Туреччини “з боку груп, пов’язаних з терористичними організаціями”. МЗС рекомендує бути напоготові, уникати демонстрацій та зберігати спокій у разі нападу.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.