Новини

Депутат із Чернівців розробив програму підтримки військових: що пропонує

Депутат міськради від фракції “Пропозиція” Олексій Каспрук розробив програму для підтримки військовослужбовців. У ній пропонується спрямовувати кошти безпосередньо військовим із міського бюджету, щоби вони могли закуповувати все необхідне.

Про це Каспрук розповів на засіданні сесії міськради сьогодні, 26 січня, пише molbuk.ua

На думку депутата, за умов, коли бюджет міста торік отримав значну суму податків із зарплат військовослужбовцям, варто виділити на підтримку військових більше коштів, аніж це робилося досі.

“У нас склалася така ситуація, що до міського бюджету військовослужбовці сплатили величезну суму податків. Із цих коштів на потреби сил оборони витратили близько 25 відсотків. Усе решта пішло на інші цілі – благоустрій і таке інше. Це теж важливо, теж треба робити, але трохи несправедливо. Бо перемоги поки що немає”, – зазначив Олексій Каспрук.

Він спрогнозував, що в 2023 році ці надходження будуть набагато більші. Тож і на допомогу військовим можна виділити більше, таким чином підтримуючи також підрозділи, де служить багато чернівчан.

“Ми розглядали різні варіанти. Мені здається, найоптимальніший – це розробити програму для підтримки мобілізованих членів Чернівецької громади. Це дасть можливість спрямувати “живі” кошти військовослужбовцям, щоби вони могли закупити все необхідне. Адже командири частин на багато речей і не можуть дати запити, тому що цього немає в штатних структурах, матеріальних списах ЗСУ. Однак є речі, які потрібні солдатам, і якими їх точно не забезпечать у війську, бо вони не є штатними. Це ті ж зігрівальні устилки та багато іншого. У результаті сьогодні це закуповується за кошти волонтерів, самих військовослужбовців та їхніх родин”, – сказав депутат.

Каспрук додав, що сьогодні зареєструє пропоновану програму і сподівається, що вона потрапить на розгляд лютневої сесії.

“І закликаю всіх депутатів брати активну участь у її опрацюванні, вдосконалювати, щоби ми нікого не образили, не забули, і змогли достойним чином підтримати наших захисників, наближаючи нашу перемогу”, – закликав Олексій Каспрук.

Раніше Чернівецький міський голова Роман Клічук запевнив, що цьогоріч коштів на військові потреби з міського бюджету буде понад сто мільйонів гривень.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.