Новини

Зеленський звільнив 7 голів «старих» РДА на Буковині

Президент Володимир Зеленський звільнив сімох голів райдержадмінстрацій на Буковині.

Відповідні розпорядження з’явилися на сайті сайт офіційного інтернет-представництва Президента України, пише molbuk.ua

Зокрема, низкою розпоряджень відповідно до пункту 6 частини другої статті 9 Закону України “Про місцеві державні адміністрації” Зеленський звільнив:

– Василя Ченківського з посади голови Хотинської РДА;

– Дмитра Балінова з посади голови Сторожинецької РДА;

– Ірину Антонюк з посади голови Сокирянської РДА;

– Віктора Бегіна з посади голови Путильської РДА;

– Олексія Добровольського з посади голови Кіцманської РДА;

– Івана Веклича з посади голови Глибоцької РДА;

– Лілію Олару з посади голови Герцаївської РДА.

Нагадаємо, згідно п. 6 статті 9 частини 2 ЗУ “Про місцеві державні адміністрації” повноваження голів місцевих державних адміністрацій припиняються Президентом України у разі порушення вимог несумісності.

Як відомо, торік Верховна Рада проголосувала за ліквідацію колишніх районів на Буковині і утворення натомість трьох нових.

Найбільшим є Чернівецький район. Його утворили з Чернівців, сіл та міст Герцаївського, Заставнівського, Хотинського, Сторожинецького та Глибоцького районів. Також додали частину Кіцманського та Новоселицького району. Центр у Чернівцях. Головою Чернівецької РДА став Дмитро Козарійчук.

До Вижницького району увійшли Вижницький та Путильський райони з центром у Вижниці, а також села Кіцманського району. Голова Вижницької РДА – Михайло Чорней.

Дністровський район утворили з Сокирянського та Кельменецького районів, а також частини Хотинського та Новоселицького. Центром стали Кельменці. Голова Дністровської РДА – Олег Мельничук.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.