Новини

«Вже не треба підвозити балони»: у лікарні на Буковині запрацювала киснева станція – фото

У Кіцманській багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування запрацювала автономна киснева станція, яка забезпечуватиме киснем усі палати та відділення лікарні.

Про це повідомляє пресслужба Чернівецької ОДА, а також йдеться на Facebook-сторінці лікарні, пише molbuk.ua

“Ще рік тому, коли на Буковині лише почалася пандемія COVID-19, до кисневого забезпечення у нашій Кіцманській лікарні були залучені всього 2 відділення — інфекційне та реанімаційне. Зі збільшенням чисельності хворих та пацієнтів, в яких був важкий перебіг хвороби, виникла потреба і в якісній ширшій кисневій підтримці. Тож керівник лікарні Володимир Хромюк вирішив забезпечити якомога більшу кількість пацієнтів доступом до кисню і обрав шлях модернізації. Його ініціативу підтримала Кіцманська міська рада, схвалила цей проект і обласна державна адміністрація, які виділили необхідні кошти.

Тепер, за словами генерального директора КНП “Кіцманська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування”, центральний корпус медустанови має автономне кисневе постачання.

До кисневої станції підключено 5 відділень, в кожній палаті є як мінімум одна точка доступу до кисню.

“А це означає, що не потрібно вже підвозити балони з киснем, ця послуга стала і дешевшою, тому що у вартість кисню вже не входить вартість пального на доставку та обслуговування, і оперативнішою, адже не витрачатиметься час на доставку. Досі організація, яка цим займалася, зріджувала кисень, заправляла в балони та доставляла до нас. Іноді доводилося чекати черги на заправку балонів, особливо в останній час, коли пацієнтів з постковідним синдромом та пневмоніями побільшало, бо ж значні обсяги кисню були у всіх лікарнях, в тому числі обласного значення”, – йдеться у повідомленні медустанови.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.