Новини

СБУ арештувала майно ексміністра освіти при Януковичі на понад два мільйони доларів

За матеріалами слідчих Служби безпеки України накладено арешт на майно колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, який підозрюється у державній зраді і переховується в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє СБУ і пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Загальна сума арештованих активів становить більше ніж 2 млн дол. Це насамперед нерухомість, земельні ділянки та гроші в іноземній валюті.

СБУ зазначає, що для того, щоб уберегти свої статки від можливої конфіскації на користь держави, Табачник заздалегідь “переписав” їх на своїх родичів.

Втім, СБУ викрила цю “схему” і отримала дозвіл суду на арешт активів ексрегіонала.

Серед них:

– ½ квартири в історичній частині Києва площею 126 кв. м;
– житловий будинок площею понад 600 кв. м;
– 5 земельних ділянок в елітному котеджному містечку поблизу столиці загальною площею майже 1 га;
– банківський рахунок на 147 тисяч доларів.

У листопаді 2022 року за матеріалами СБУ Дмитру Табачнику, який очолював Міністерство освіти й науки України за часів Віктора Януковича, було повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

За даними слідства, Табачник брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених районах Херсонської та Запорізької областей.

Для цього він особисто консультував місцевих гауляйтерів і готував проєкт доповідної записки на заступника голови уряду РФ щодо забезпечення озброєної охорони “виборчих дільниць”.

Наразі Табачник переховується від правосуддя у тимчасово окупованому Криму.

Співробітники Служби безпеки проводять комплексні заходи щодо притягнення зрадника до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.