Новини

Перший у світі конкурс краси: як виглядала переможниця та чому вона покинула світське життя

У місті Спа в Бельгії 133 роки тому, у вересні 1888 року, відбувся перший справжній всесвітній конкурс краси – з журі й призовими фондами.

Його переможницею стала 18-річна Берта Сукаре з французької колонії Гваделупа на Антильських островах.

Сукаре виграла приз у розмірі 5000 франків, звання найкрасивішої жінки на планеті, а її фото надрукували на першій сторінці французького журналу Le Journal Illustre.

Незважаючи на це, дівчині довелося відійти від світського життя, пише історичний редактор видання The Daily Telegraph Трой Леннон.

Причиною тому, на думку Леннона, стало її креольське походження, що дуже критично сприйняли в Європі (креоли – нащадки змішаних шлюбів).

Доказом її африканського походження, як пише журналіст, була разюче красива яскрава зовнішність, виразні риси обличчя й темне кучеряве волосся.

Коли під час заходу організатори оголосили про перемогу Сукаре і вручали їй квіти, інші учасниці конкурсу накинулися на неї і намагалися забрати букет, а хтось навіть плюнув в її плаття. Як пише Леннон, дівчині довелося втікати зі Спа.

Після перемоги в першому в світі конкурсі краси Сукаре відійшла в невідомість, про її подальшу долю нічого не відомо, сказано в матеріалі.

Друге місце посіла бельгійка Анджелі Дельроза.

Як пише журналіст, тоді конкурс проводили досить скромно, якщо порівнювати з нашим часом – жодного виходу в купальниках або еротичних нарядах. Усі жінки виходили на сцену тільки в довгих сукнях, а чоловіки, які були присутні на змаганнях, були одягнені у фраки.
Усього подали 350 заявок – учасниці надавали журі фото і коротку біографію.

З них вибрали 21 фіналістку. Учасниці прибули з Франції, Бельгії, Німеччини, Португалії, Швеції, Австрії, Чехії, Росії, Угорщини, Італії та Вест-Індії.

Конкурс проходив за закритими дверима в крилі казино з власним бальним залом. Глядачі мали заплатити, щоб бути присутнім на ньому.

” ”

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.