Новини

Коли Чернівці вийдуть із «червоної» зони: у ратуші дали прогноз

У Чернівецькій міськраді сподіваються, що у найближчі два-три тижні Буковина буде переведена із “червоної” зони карантинних обмежень у “помаранчеву”.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міського голови Чернівців Юрій Лесюк.

Зокрема, він повідомив, що має “досить приємні новини” щодо показника нових ковід-випадків у Чернівцях на 100 тис населення.

“Крива на діаграмі пішла різко вниз і показник за останній тиждень складає 279, 9. Подібні показники ми мали станом на 24 січня (262,4) та 14 лютого (263,2), тобто до початку третьої хвилі епідемії”, – написав Лесюк.

“Однак, сама третя хвиля ще не закінчилась, тому що високими залишаються такі показники як середній показник заповнення ліжка – 85% та завантаженість ліжок, забезпечених постачанням центрального медичного кисню – в місті є вільними 3 ліжка із 100 наявних коливання за минулий тиждень від 3 до 😎. По області в цілому цей показник складає 55, 3%”, – повідомив заступник міського голови.

За словами посадовця, у міських лікарнях всього є 232 точки доступу до кисню, із них 100 – доступ до вищезгаданого центрального кисню та 132 точки доступу до кисневих концентраторів. Заповненість ліжок в міських лікарнях складає 81% (вільні 60 ліжок із 315).

“Обнадійливим є зменшення показника рівня госпіталізаціїї на 1, 9% по області. Такі статистичні дані свідчать не тільки про стабілізацію епідситуації в місті та області, а і про вагомі тенденції до її покращення. Сподіваємось що в найближчі 2-3 тижні наша область (відповідно і місто Чернівці) буде переведена з червоного до помаранчевого рівня епідемічної небезпеки”, – повідомив Юрій Лесюк.

Раніше повідомлялося, що МОЗ оновив карту карантинних обмежень, згідно з якою Чернівецька область залишається у “червоній” зоні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.