Новини

Якщо не стане світла надовго: Клічук розповів, наскільки Чернівці готові до можливого блекауту

У Чернівцях роблять усе можливе, щоби підготувати місто до блекауту, якщо він станеться через масовані російські атаки. Проте ніхто не може дати гарантій, що є повністю все необхідне.

Про це на своєму річному звіті розповів Чернівецький міський голова Роман Клічук, пише molbuk.ua

Зокрема, на запитання представників ЗМІ, наскільки Чернівці готові до такого розвитку подій, як блекаут, Клічук відповів:

“Жоден мер не скаже, що на сто відсотків є все необхідне. Але ми запасаємося паливом, буржуйками, дровами. Робимо все, що можемо. А далі у критичній ситуації стане зрозуміло, хто як упорався.

Є просто непередбачувані речі. У жовтні нас запевняли, що і садочки, і школи належать до критичної інфраструктури. Але з наростанням бомбардування України уже не вистачало електроенергії, щоби забезпечити всі об’єкти, віднесені до критичної інфраструктури.

Виходячи з цього, ми з ОВА та обленерго міркували, яким чином “поперекидати” школи, дитсадки та котельні, які їх обслуговують, до переліку таких об’єктів. По деяких садках проблему вирішили – або таки віднесли до такої інфраструктури, або ж просто встановили там генератори. Поступово кожну проблему вирішуватимемо індивідуально”, – запевнив міський голова.

Раніше molbuk.ua писав про те, що у дитсадках Чернівців холодні батареї, через що мерзнуть діти. Генератори ситуацію не врятують, бо це дорого. Вихід – внести котельні, які обігрівають садочки, до об’єктів критичної інфраструктури.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.