Новини

За переправу брали 8000 євро: на Буковині виявили злочинну групу, яка допомагала нелегально перетнути кордон ухилянтам

У Чернівецькій області виявили групу осіб, яка налагодили канал незаконного переправлення призовників через державний кордон України з Республікою Молдова поза пунктами пропуску.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Вказана “послуга” коштувала 8 000 євро з людини.

У листопаді 2022 року під час чергової спроби переправлення громадянина призовного віку до Республіки Молдова двох учасників схеми затримали. Наразі їм повідомлено про підозру, а на їх майно накладено арешт.

У ході подальших слідчих дій правоохоронцям вдалося встановити ще одну особу, причетну до організації та керування цієї злочинною групою.

Третім фігурантом виявився 52-річний мешканець Чернівецької області, який раніше вже перебував у полі зорі правоохоронців. Чоловік особисто надавав вказівки учасникам схеми, а також особам, які планували нелегально потрапити до Республіки Молдова, щодо маршрутів перетину кордону, наявності патрулів тощо.

Вирішується питання щодо обрання чоловіку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Київською міською прокуратурою у межах кримінального провадження за фактом незаконного переправлення чоловіків призовного віку через кордон з Республікою Молдова повідомлено про підзору третьому учаснику злочинної схеми (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають, встановлюються інші учасники злочинної групи.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СУ ГУНП у м. Києві.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.