Новини

Для атак по Україні росіяни використовують ракети, які були виготовлені зовсім недавно, – Гуменюк

Фіксується використання російською окупаційною армією для обстрілів української території ракет, вироблених у РФ у 4 кварталі 2022 року.

Про це сьогодні, 3 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Є певний дефіцит, і вже озвучувалися ці цифри — і 10%, і 11%, і 13% залишків тих ракет… Такі залишки характеризуються як недоторканний запас. Але при цьому ми говоримо про те, що виявляються ракети, які створено вже минулого року, у 4 кварталі 2022 року. Це означає, що виробництво їх триває попри санкції. Отже, необхідно посилювати санкції, отже, є необхідність продовжувати тиск на економічну компоненту країни-агресора”, — сказала Гуменюк.

Вона також констатувала, що росіяни намагаються використовувати всі види озброєння, які їм зараз здаються ефективними.

“Хоча й тут ми знову вносимо корективи в їхні плани, тому що результат цього року — це стовідсоткова робота протиповітряної оборони щодо дронової атаки. І це дуже високий результат. Ми його нарощували протягом усього періоду, як вони використовували дрони”, — сказала речниця.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.