Новини

Виникають проблеми із системою керування: чому у Чернівцях вдень можуть світити вуличні ліхтарі

Через перебої з електрикою виникають технічні проблеми із системою керування вуличного освітлення.

Про це molbuk.ua повідомив начальник “Міськсвітло” Андрій Шалєєв.

“Чернівчани іноді можуть бачити ввімкнене вуличне освітлення вдень. Часто чуємо нарікання, що не економимо електрику, але проблема виникає через технічні збої в системі. Ми на це завжди реагуємо, але не завжди все бачимо. Тому просимо чернівчан про це повідомляти”, – каже Андрій Шалєєв.

Коли у різних районах Чернівців вимикають електрику, зникає й вуличне освітлення.

“Коли немає вуличного освітлення, збільшується ризик ДТП для водіїв і травматизму пішоходів. На сьогодні це дуже важливе питання безпеки. Тому ухвалили рішення не вимикати вуличне освітлення. Але ми теж залежимо від вимкнень електрики, яке було запроваджено через дефіцит потужностей. І хоч вуличне освітлення не зв’язане з подачею електрики у будинки, але залежить від електропідстанцій. Тож якщо ці підстанції вимикають у мікрорайоні, подачі електроенергії на мережу вуличного освітлення немає”, – пояснює Андрій Шалєєв.

Вуличне освітлення у місті вмикається за графіком, приблизно з 17.00 і до 07.00.

“Нам доводилося вимикали вуличне освітлення, щоб врівноважити мережі через навантаження. Зараз ситуація трохи покращується, і, сподіваємося, вуличне освітлення будуть менше вимикати. Так, через відключення вуличного освітлення місто зекономило кошти, але безпека важливіша. Ми намагаємося зекономити за рахунок модернізаціх освітлення, замінюємо застарілі та аварійні мережі. Зараз замінюємо світильники, щоб зменшити затрати на електрику. У міста світять нові ліхтарі на вулицях Шевченка, Сагайдачного. Також оновили вуличне освітлення на кількох вулицях у Коровії та Чорнівці. Таким чином значно зменшуємо навантаження на електромережі, оскільки встановлюємо енергоощадні світлодіодні ліхтарі”. Замінили до 10 тисяч ламп, але роботи продовжимо, бо є майже 24 тисячі світлоточок. Замінюємо лампи переважно на центральних магістралях, наступного року хочемо встановити нові лампи на ліхтарях вздовж доріг Старожучківський Шлях, а також у Садгорі”, – зазначив посадовець.

Довідка

Якщо чернівчани бачать ввімкнене вуличне освітлення вдень, просять телефонувати і повідомляти адреси за номерами: 050 434 40 33, 15-80, 050-222-15-80

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.