Новини

На будівництво скандального будинку культури на Буковині просять ще понад 100 млн грн

Чернівецька обласна державна адміністрація просить просить у керівництва “Укргідроенерго” ще 56,5 млн грн на завершення будівництва районного будинку культури в місті Сокиряни.

Про це йдеться у листі голови ОДА Сергія Осачука до керівника “Укргідроенерго” Ігоря Сироти, копію якого на своїй сторінці у Facebook опублікував колишній нардеп Максим Бурбак.

“Прошу вас, Ігоре Григоровичу, для фінансування завершення будівництва районного будинку культури з залом на 500 місць в м. Сокиряни, у рамках виконання договору №7-ч від 31.05.2013 р., передбачити на 2021 рік кошти у сумі 56,5 млн грн”, – йдеться у оприлюдненому документі.

Також у цьому листі зазначається, що загалом на завершення будівництва будинку культури необхідна сума 101,5 млн грн. У цьому документі Осачук вказав також, що решту суми – 45 млн грн – ОДА сподівається отримати у межах участі “Укргідроенерго” у дольовому фінансуванні будівництва об’єктів соціального призначення за проектом будівництва “Дністровська ГАЕС. Будівництво другої черги ГАЕС у складі гідроагрегаті №4 (в адміністративних межах Василівської сільської ради Сокирянського району Чернівецької області). Коригування”.

За словами Максима Бурбака, цим листом пропонується усі гроші, які надходили у бюджет Чернівецької області від будівництва Дністровської ГАЕС, направити на завершення “довгобуду” будинку культури в Сокирянах.

“Вже 4 Президенти України поспіль могли споглядати цю феноменальну аферу. Але апетити зростають щороку. Вже було профінансовано 65 млн гривень, а з листа ми дізнаємось, що додаткова потреба складає 100 млн гривень. 100 000 000 гривень, КАРЛ!!! Не на потреби розвитку всіх громад, яким завдано збитків підтопленням. А яка ж реакція голови облради Олексія Бойка, який в черговому відео рапортує про плідну роботу депутатського корпусу? Може слід скликати позачергове засідання та обговорити з депутатами куди краще спрямувати залишок 56 млн гривень. Депутати радо поділяться своїми пропозиціями”, – написав Бурбак.

Як відомо, будівництво районного будинку культури в Сокирянах розпочалось у 2012 році.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.