Новини

Глава НБУ, який є випускником чернівецького вишу, спростував інформацію про свою відставку

Глава Національного банку України Андрій Пишний, який є випускником юридичного факультету ЧНУ, категорично спростовує повідомлення, яке поширили окремі українські ЗМІ про начебто написану ним заяву на відставку.

Відповідне повідомлення розміщене в фейсбук очільника НБУ, який на цей момент перебуває в Марокко з офіційним візитом для участі у щорічних зборах групи світового банку та Міжнародного валютного фонду.

Він зазначив, що ця інформація не відповідає дійсності.

“Інформацію про нібито мою відставку, яку оприлюднили деякі недостовірні джерела і яка розлетілась вмить, отримав під час нашої спільної з Міністром фінансів зустрічі з Альфредом Камером директором європейского департаменту МВФ. Посміхнувся і не думав реагувати, але був неприємно вражений тим, наскільки швидко цей вкид став “новиною”.

Мета очевидна – підірвати довіру і підважити стійкість. Ворогам не подобається, що навіть такий непростий виклик, як перехід від фіксованого курсу до гнучкості, Україна долає без потрясінь.

Тож я працюю, очолюю делегацію НБУ на щорічних зборах МВФ і Світового банку. Робота триває, плани амбітні, викликів вистачає. Довіра до НБУ є і я її підтримуватиму і розвиватиму. Жодних заяв не писав і не збираюсь. Почуваю себе добре. Погода – спекотна”, – поінформував Андрій Пишний і оприлюднив світлину, на якій посміхається.

Нагадаємо, 10 жовтня в інформаційному просторі почало поширюватися повідомлення, що голова Національного банку України Андрій Пишний написав заяву про звільнення з посади. Начебто за станом здоров’я.

Анонімні джерела цієї “інформації” стверджують, що повернення Пишного в Україну наразі залишається відкритим.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.