Новини

“Життя тут наразі складне”: посадовець міськради Чернівців поділився враженнями від поїздки до Херсона

Чернівчани привезли для жителів Херсона гуманітарну допомогу: продукти, гігієну, памперси та дитяче харчування та батарейки, для лікарень – ліки та лікарські засоби, а також необхідні речі для рятувальників.

Про це розповів у фейсбуці секретар виконавчого комітету Чернівецької міськради Сергій Добржанський.

Сергій Добржанський описав свої враження від відвідин звільненого Херсона.

“Херсон дійсно чекав звільнення, все робили для звільнення і не давали себе в образу. Поспілкувався з літньою сімейною парою, які не давали окупантам залазити у будинки херсонців, які виїхали з міста. Щоправда, все ж окремі будівлі, де мешканці не буди такими згуртованими, постраждали, хоча у порівнянні з Бучею та Ірпенем, Херсон оминула доля масового грабунку та насилля”, – написав Сергій Добржанський.

Херсонці зустрічають з посмішками та прапорцями.

“Майже на кожному будинку якась українська символіка і то щиро та від душі. Коли спілкуєшся і кажеш, що з Чернівецька міська рада, що привезли допомогу, дуже дякували і дивувалися, що так з далеку приїхали”, – продовжив посадовець.

Він також зазначив, що життя тут наразі складне.

“Відсутні електрика, вода, каналізація, опалення. Майже відсутній зв’язок. Так, людям тяжко, але вони не жаліються і сподіваються на швидке відновлення благ цивілізації. Проблеми з продовольством і водою, гігієною, дитячими речами, ліками. Але все ж гуманітарні каравани, які зараз заїжджають в місто і область, потрохи виправляють ситуацію”, – розповів Сергій Добржанський.

За словами Сергія Добржанського, окупанти залишили по собі багато біди, знищена інфраструктура, знищена ТЕЦ. Усюди агітація за росію, соціальні та сільгоспдопомоги. Але як казали місцеві, що на ці “пряники” мало хто відгукувався. Багато бордів про “референдум” та “расія навсегда”.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.