Новини

«За тебе, Скальде!»: у день народження Героя з Чернівців товариші оригінально «привітали» росіян

Сьогодні, 12 листопада, поету та бійцю з Чернівців Сергієві Скальду виповнилося би 44 роки. На жаль, не судилося: Герой загинув під час оборони “Азовсталі” в Маріуполі. Про його загибель стало відомо наприкінці квітня.

На честь дня народження друзі захисника вирішили зробити оригінальний “привіт” від його імені росіянам, пише molbuk.ua

Відео з відправкою “подарунка” рашистам опублікував на своїй фб-сторінці товариш Сергія Скальда, керівник громадської організації “Золоті леви Чорної сотні Чернівецької області” Олег Громадський.

На відео видно, як Олег Громадський підписує снаряд від СПГ (СПГ-9 “Спис” — радянський станковий протитанковий гранатомет – ред.) словами “За Скальда – друга Шпрота”. Снаряд цей адресують російським солдатам.

“З днем народження, Шпрот. Тільки подарунок не йому буде, а від нього”, – прокоментував Олег Громадський, а у дописі на фб-підписав відео так: “У твій День нарождення, Сергій Скальд. За тебе!!! За Скальда!!! За друга Шпрота!!!”.

Згадують “Шпрота” і інші його друзі.

“Вічна пам’ять Герою. З Днем народження друже. Вірш написаний прихильником творчості Сергій Скальд ще в травні…”, – написав депутат міськради Сергій Гринюк, опублікувавши поетичні рядки.

“Я Скальд, я син Країни!
Віршами вам запалював серця.
Я став на захист Батьківщини
І бився за Свободу до кінця”.

Про загибель Сергія Скальда публічності стало відомо наприкінці квітня.

Що відомо про Сергія Скальда:

Поет та військовий із Чернівців Сергій Скальд, який обороняв завод “Азовсталь”, загинув наприкінці квітня в бою з російськими загарбниками.

Сергієві Скальду було 43 роки. Після Революції гідності він вирушив добровольцем у зону АТО. Був учасником боїв у Авдіївці, командиром 16-ої резервної роти ДУК “Правий Сектор”, бійцем окремого полку “Азов”.

Всі його знали як Сергія Скальда, який на фронті мав позивний, а у мирному житті – прізвисько – “Шпрот”.

Сергій Скальд – автор збірки “Навиліт. Рими калібру 5,45” та “Інший” (2021), співавтор збірки націоналістичної поезії “Голос крові”.

Як поєднувалися у Сергієві душа воїна та поета, яким він був, розповіли molbuk.ua товариші та знайомі справжнього героя.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.