Новини

Швидко та просто: рецепт ароматного хліба на сковороді

Свіжий та ароматний хліб можна швидко та досить просто спекти вдома. Рецепт хліба, для випікання якого вам не знадобиться навіть духовка.

Рецептом ароматного хліба у своєму блозі в TikTok поділилася @nataliia.zhuk.

Інгредієнти для тіста:

– 250 мл теплої води
– 1 ст. л цукру
– 7 г сухих дріжджів
– 1 ч. л. солі
– 430 г пшеничного борошна
– 30 мл олії

Інгредієнти для намащення:

– свіжа петрушка
– 2 зубчики часнику
– 60 г вершкового масла
– 30 мл олії

Приготування

Воду налити в миску, додати столову ложку цукру і дріжджі. Накрити рушником і залишити на десять хвилин, щоб дріжджі добре розчинилися. Після цього додати чайну ложку солі та просіяти борошно. Добре перемішати і додати олію. Замісити тісто. Далі змастити миску олією, викласти туди тісто, накрити миску харчовою плівкою і поставити тісто в тепле місце на 40 хвилин. Коли тісто підніметься, потрібно поділити його на 12 однакових частин, сформувати кульки і викласти на суху сковорідку. Знову накрити плівкою та рушником і залишити ще на 20 хвилин для того, щоб тісто підійшло. Після цього поставити тісто на маленький вогонь та смажити хліб під закритою кришкою 15 хвилин. Потім накрити пергаментом, перевернути хліб та смажити ще 10 хвилин. Вийняти зі сковорідки та змастити часниковим намащенням зверху.

Для намащення взяти петрушку, натерти до неї два зубчики часнику, додати 60 грамів розтопленого вершкового масла та 30 мл соняшникової олії.

Готовий хліб змастити запашним намащенням. Смачного!

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.