Новини

Наступного тижня буде комплексний план з мобілізації, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомляє, що наступного тижня буде підготовлено комплексний план з мобілізації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав на спільній прес-конференції з президентом Латвії Едгарсом Рінкевічсом у Києві. Він зазначив, що питання мобілізації є складним і дуже актуальним. У більш ширшому розумінні, це питання стосується ТЦК, ВЛК, демобілізації і власне мобілізації.

Як повідомив Зеленський, сьогодні відбулася комплексна доповідь про те, які існують виклики, як вирішити поточні питання, що треба зробити, які внести законодавчі зміни і хто повинен це зробити.

“Є якісь рішення, які одразу ми вирішили, скажу вам чесно. Але я хотів би, щоби люди розуміли увесь план дій – куди ми йдемо з цим, які виклики, щоб люди бачили. В мобілізації дуже важливо, щоб знаєте – як із пункту “А” в пункт “Б”. Щоб не було, що ми тільки розуміємо із пункту “А” і розуміємо куди ми вийшли. Нам потрібно знати, куди ми повинні прийти, коли, якими силами. Тому комплесний план з цього питання буде на наступному тижні”, – наголосив президент.

Глава держави додав, що завдання поставлено Головнокомандувачу Збройних сил Валерію Залужному і міністру оборони Рустему Умєрову, а також прем’єр-міністру Денису Шмигалю, бо ще є економічні питання. “Вони будуть все комплексно доповідати на наступному тижні”, – відзначив Зеленський.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.