Новини

Повністю готовий. КПП “Красноїльськ” на Буковині чекає на відкриття – фото

Пункт пропуску “Красноїльськ” на Буковині готовий до відкриття.

Про це у телеграмі написав заступник міністра інфраструктури Мустафа Наєм.

“Тим часом завтра на українсько-румунському кордоні планується відкриття міжнародного автомобільного пункту пропуску “Красноїльск – Вікову де Сус”. Наразі інфраструктура митного пункту та підйому дорога повністю готові”, – повідомив Наєм.

Що відомо про пункт пропуску:

Реконструкцію пунктів пропуску “Красноїльськ” та “Дяківці” розпочали у 2015 році в межах реалізації Програми прикордонного співробітництва “Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013” Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства (ППС ЄІСП).

Наприкінці 2017 року термін дії ППС ЄІСП закінчився, однак реконструкція міжнародних автомобільних пунктів пропуску не була завершена у зв’язку з технічними і фінансовими проблемами (інфляція, зміна нормативів у сфері будівництва, додаткові роботи тощо).

Після реорганізації Державної фіскальної служби України новостворена Державна митна служба України поновила дії щодо реконструкції та відкриття цих пунктів пропуску.

Протягом 2020-2021 років об’єкти незавершеного будівництва “Реконструкція пункту пропуску “Красноїльськ” та “Дяківці” були прийняті на баланс Держмитслужби, проведене обстеження об’єктів та об’ємів виконаних у 2015-2017 роках робіт, здійснене коригування проєктної документації та розпочаті будівельні роботи згідно з відкоригованими об’єктами реконструкції.

Станом на 1 січня 2022 року будівельна готовність ПП “Красноїльськ” становила понад 80%, “Дяківці” – 35%.

Законом України “Про Державний бюджет України на 2022 рік” відповідно до бюджетного розпису Держмитслужби на реконструкцію цих пунктів пропуску були передбачені видатки, як давали змогу завершити будівництво та ввести їх в експлуатацію у цьому році. Однак у зв’язку з початком агресії РФ проти України та введенням військового стану постановами Кабміну від 10 березня 2022 року №245 та від 1 квітня 2022 року №401 зазначені видатки були спрямовані до резервного фонду державного бюджету.

Нагадуємо, також на Буковині ведеться будівництво КПП “Дяківці”.

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.