Новини

“Виживуть тільки сусіди”: у Чернівцях представили новий проєкт

Сьогодні, 19 лютого, в Чернівцях у медіа-центрі “Belle Vue” відбулося представлення проєкту “Виживуть тільки сусіди” школи культури сусідства із Одеси.

Організатори із Одеси розповіли про досвід їхнього міста у встановленні кращих стосунків між сусідами, пише molbuk.ua.

Чернівці стали третім регіоном в Україні, де планують долучитися до цієї громадської ініціативи. Засновник проєкту – Мітя Ковбасюк.

Організаторам школи вдалося виграти грант “Українського фонду культури”, що дало можливість зняти серію навчальних відео для покращення стосунків із сусідів. У Чернівцях вони вже контактували із спільнотою “Активний Бульвар” і взаємно ділилися досвідом. Тепер ж плануються налагоджувати зв`язки і з іншими мікроспільнотами міста.

Мешканка Гравітону, Людмила, розповіла як їй вдалося організувати “добросусідство” в трьох під`їздах будинку:

“Все почалося із побутових проблем, ми із сусідами мало говорили про них, деякі з них навіть не були знайомі. От тоді я і вирішила організувати таку “співдружність”. Зібралися з сусідами, стали думати про шляхи вирішення проблем, звідки взяти фінансування. Ми якось здружилися, навіть нещодавно, коли дізналися, що у нашому будинку хворіє хлопчик, зробили ярмарок для зібрання коштів на лікування”, – розповідає пані Людмила.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.