Новини

«Його життя – шлях справжнього патріота» : що відомо про загиблого офіцера ЗСУ з Буковини Сергія Місевича

Буковину знову спіткала страшна втрата – загинув у боях військовий Сергій Місевич. Чоловік воював ще з 2014 року, родом із села Мамаївці. Окрім того, що Сергій Місевич – офіцер Збройних сил України, він також був доктором юридичних наук, доцентом Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича.

Про це повідомляє molbuk.ua

Йому було лише 47 років

–Знову страшна звістка прийшла у Мамаївську територіальну громаду! 30 жовтня 2022 року під час виконання своїх бойових завдань, вірний військовій присязі, в бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, загинув Сергій Місевич – офіцер Збройних сил України, учасник російсько-української війни з 2014 року і донині, доктор юридичних наук, доцент Чернівецького національного університету імені Ю. Федьковича, високодуховний чоловік, який багато років допомагав Буковинській єпархії Православної церкви України у місті Чернівці. Йому було лише 47 років, – написав депутат Мамаївської сільради Роман Рудик.

На долю випало чимало випробувань

Колеги з університету досі не можуть оговтатися від такої великої втрати. Сергія Місевича згадують як справжнього професіонала, відважного героя та хорошу людину.

– Кажуть, війна забирає найкращих… Сергій Місевич справді був одним із найкращих студентів юридичного факультету. Згодом став одним з найкращих викладачів, а надалі – воїном-захисником своєї країни. На його долю випало чимало випробувань, з яких він завжди виходив з честю, виявляючи найкращі людські якості. Життя Сергія Місевича – це шлях справжнього патріота, людини честі, людини слова, людини, відданої своїй справі. Його любили та поважали колеги, студенти – за надзвичайну ерудованість, неймовірне почуття гумору, гостре почуття справедливості та за величезну людяність. Сергій Місевич був високодуховною людиною, активно допомагав становленню та розвитку Буковинської єпархії Православної церкви України. У 1996 році він закінчив богословське відділення (спеціальність “Богослов’я”) кафедри культурології, релігієзнавства та теології філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Сергій Місевич також був активним учасником Помаранчевої революції у 2004 році.

– Сергій не стояв осторонь тих буремних подій, які випали на долю України. Він був активним учасником Помаранчевої революції 2004 року, відстоював право народу на незалежність на барикадах Революції гідності 2014 року. Як офіцер запасу, від початку російсько-української війни добровольцем пішов захищати незалежність України у складі 28-ї окремої механізованої бригади, брав участь у боях з агресором. Після демобілізації продовжив викладацьку діяльність на кафедрі теорії та філософії права юридичного факультету Чернівецького національного університету. Однак не зміг знову стояти осторонь завойовницьких дій окупанта й уклав контракт на проходження військової служби у Збройних силах України. Майор Місевич продовжив військову службу, боронячи нашу землю від рашистів. Світла пам’ять про нього назавжди залишиться у наших серцях! Словами важко загоїти в серці болючу рану втрати такої Людини. Ця смерть є великим випробуванням для всіх, хто знав Сергія Місевича. У таку гірку мить поділяємо горе сім’ї, близьких та схиляємо голову в глибокій скорботі, – розповіли у Чернівецькому національному університеті імені Ю.Федьковича.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.