Новини

Ракети летіли низько: мешканці у селі на Буковині розповіли про вибухи

Вранці російські окупанти обстріляли об’єкт енергетики у Дністровському районі. Люди оговтуються від побаченого і розповідають, що на власні очі бачили, як летіли ракети.

Кореспонденти molbuk.ua поспілкувалися із жителями села поблизу об’єкту критичної інфраструктури.

Господарство пані Марії та пана Володимира знаходиться неподалік від місця, куди влучила ракета.

“Звук був дуже голосний. Як у винищувача. Ми вибігли на вулицю, стали оглядатися, що це таке. Сусіди повибігали. Бачимо одна ракета полетіла, а потім друга. Дуже страшно було, такий гуркіт. Потім третя полетіла, але попри цей об’єкт, кудись далі. Там трохи далі у людей навіть вікна повибивало. Летіли ракети дуже низько. Впали і почалася пожежа. Ми одразу побігли забрати корову, що паслася в тій стороні, бідна тварина так злякалася”, – розповідають пенсіонери.

Пані Люба, що саме поверталася додому, розповідає, що в деяких людей, хати яких розташовані недалеко від об’єкта, навіть повибивало вікна ударною хвилею.

“Звичайно, що бачили ракету. Так низько летіла. Одна, а потім друга. Гуділо, як трактор. Я саме тоді стояла біля воріт. Я вже думала, що вона десь тут недалеко має впасти. Я схопилася за голову і одразу присіла. А воно далі полетіло. Бах, і впала. А через кілька хвилин друга. Дуже гуділо”, – каже пані Люба.

Пані Катерина взагалі нічого не зрозуміла і навіть не знала, що російські ракети влучили в об’єкт енергетики, який жінка бачить щодня зі свого подвір’я.

“Я воду набирали в криниці і щось так пролетіло. Я незрозуміла нічого, не знала, що це робиться… Вийшла на дорогу подивитись і бачу біжить моя племінниця. Питаю: “Що таке?”. Вона каже: “Тікайте, а то вже там горить”. Я подивилась і аж не змогла на ногах встояти…”, – розповідає жителька села Василівка пані Катерина.

Пані Іванна працює продавцем у магазині і звук польоту ракети почула одразу, але спочатку не зорієнтувалась.

“Почула гуркіт якийсь і вийшла на вулицю. Звук чую, але не бачу, де вона летить. Потім вибух на станції. Було просто якесь оніміння, ніколи не бачила, це вперше. Одразу почула іншу ракету і вже було видно, як вона летить. Дуже чітко її бачила, бо летіла низько. Вибух… бачу, що інший стовп диму підіймається доверху. Ще й така особливість – її не чути, якщо вона далеко, тільки коли вже десь біля тебе. Далі я залишила магазин та поїхала на велосипеді додому. Тільки заїхала у свою вуличку, й третя полетіла. Подробиць ніяких більше не знаю”, – говорить жінка.

Раніше повідомлялося, що сьогодні вранці у Чернівецькій області через ракетні обстріли були пошкодження критичної інфраструктури внаслідок ракетного обстрілу рашистів.

Об’єкт критично-енергетичної інфраструктури у Чернівецькій області, у який влучили під час ранкового обстрілу, має значні пошкодження.

За інформацією очільника Чернівецької ОВА, 8 людей отримали незначні тілесні ушкодження, тому медичної допомоги не потребують. На обʼєкті інфраструктури зафіксували значні пошкодження.

Автор: Євгеній Пірожков
Авторка: Аліна Книжник

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.