Новини

Скільки ще триватиме терор дронами й ракетами: прогноз розвідки

Російський терор України з використанням дронів-камікадзе “Шахед” може бути ще довго.

Таку думку висловив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв’ю “Українській правді”.

При цьому він вважає, що терор із використанням ракет може скоро завершитися, “тому що запаси майже вичерпані”.

“По “Іскандерах” – це близько 13% залишилося, по ракетах типу “Калібр-ПЛ”, “Калібр-НК” – це близько 43%, по ракетах Х-101 та Х-555 теж близько 45%. Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканий запас – ред.)”, – сказав Буданов.

За його словами, щодо “Іскандерів”, то Росія вже давно пройшла НЗ, але по “Калібрах” і по Х-101, Х-555 ще намагаються якось утримуватися в межах своїх норм.

“Через нестачу ракет та через їхню невисоку ефективність і точність, вони були змушені використовувати іранські дрони. Це Mohajer-6, який в принципі ніяк себе тут не показав, і Shahed-136. От “Шахед” вони масово тут застосовують”, – сказав Буданов.

Станом на 22 жовтня окупанти застосували близько 330 “Шахедів”. З них 222 було збито, повідомив керівник ГУР.

За його словами, РФ уже застосовує другу партію замовлених в Ірану дронів. “Вони замовили біля 1700 всіх типів дронів, наразі друга партія пішла. Ви ж маєте зрозуміти, вони замовили 1700 штук, але їх ще треба виготовити. Тому тут теж є певні проблеми. Але, як бачите, ППО в принципі справляється, 70% збиті”, – сказав Буданов.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.