Новини

Автомат і набої: буковинець незаконно зберігав удома вогнепальну зброю

У Дністровському районі поліцейські задокументували протиправні дії чоловіка, який зберігав зброю та боєприпаси

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Під час здійснення спеціальних поліцейських заходів правоохоронці викрили буковинця у незаконному зберіганні зброї. За цим фактом слідчі поліції розпочали кримінальне провадження. Відповідно до санкції статті, фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

Учора, 16 січня, у рамках кримінального провадження співробітники відділення поліції №1 (місто Сокиряни) Дністровського районного відділу поліції здійснили санкціонований обшук у 40-річного жителя села Вітрянка.

У нежитловому приміщенні господаря під час проведення спеціальних поліцейських заходів правоохоронці виявили та вилучили:

– автомат АК-74;

– 6 магазинів до АК-74;

– 352 набої;

– корпуси та запали до гранат Ф-1, М67, JVA, УЗРГМ.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вилучені боєприпаси і зброю правоохоронці передали для проведення експертизи до Чернівецького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Триває досудове розслідування.

Поліцейські нагадують буковинцям: з 23 червня минулого року в Україні запрацював Єдиний реєстр зброї. Це інформаційна система МВС, яка автоматизує усі процеси з обігу зброї, боєприпасів та частин зброї, що мають ідентифікаційні номери.

У випадку виявлення заборонених предметів громадянам варто повідомляти на спецлінію “102”.

Відповідно до чинного законодавства України, за зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без дозвільних документів, передбачена кримінальна відповідальність.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.