Новини

ЗСУ відбили наступ окупантів у районах 11 населених пунктів, – Генштаб

Українські військові продовжують знищувати російських окупантів. Наші воїни 18 жовтня успішно зупинили атаки ворога у Харківській, Луганській і Донецькій областях.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Огірцеве, Дворічна, Білогорівка, Новокалинове, Майорськ, Одрадівка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Невельське, Опитне та Мар’їнка.

Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

Протягом доби противник завдав 10 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив понад 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів противника зазнали райони понад 10 населених пунктів. Серед них – Київ, Житомир, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Курахове Донецької області, Трихати Миколаївської області та Миколаїв.

Для цього ворог використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, окупанти використали 14 безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed -136, з яких 10 – збили підрозділи Сил оборони.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Білорусь і надалі підтримує збройну агресію РФ проти України, зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також запуск ударних Shahed-136 з її території.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.