Новини

Стало відомо, коли в Україну надійде нова партія вакцин від Covid-19

Україна у найближчі терміни отримає нові партії вакцин від коронавірусу. Йдеться про поставку Pfizer у межах COVAX до кінця травня, дози AstraZeneca цього місяця та Novavax у серпні. 

Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у ВРУ 21 травня, повідомляє ТСН.

Зі слів Шмигаля, окрім партії Pfizer від COVAX у травні, до України має надійти ще 500 тисяч у другому кварталі , інші поставки – в 3 і 4 кварталі, відповідно.

“Стосовно підписаних контрактів. З компанією Pfizer підписано контрактів на 21,2 млн доз вакцин. З них – 1,2 млн доз по ініціативі COVAX. По цій ініціативі уже 240 тисяч доз поставлено до України”, – нагадав голова уряду.

Також Україна очікує на нові партії вакцини від компанії AstraZeneca. Йдеться про понад 10 млн доз, із них 6,8 млн за COVAX, а 2 млн Covishield – від індійського Serum Institute.

“1,2 млн доз (AstraZeneca. – Ред.) ми очікуємо з Польщі за домовленістю з Європейською комісією. По сто тисяч нам також обіцяють наші країни-партнери”, – додав Шмигаль. 

Крім того, згідно з контрактом, у травні, червні та липні від індійського Serum Institute має надійти по 500 тисяч доз. Шмигаль нагадав, що майже 900 тисяч уже поставлено.

Останньою протягом найближчих місяців надійде вакцина Novavax, якої законтрактовано наразі 10 млн доз. Так, 4 млн доз очікується у серпні, а 2 млн доз надходитимуть далі щомісячно.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.