Новини

“Тривають дуже важкі бої”: Зеленський назвав ключові гарячі точки на фронті

Ключові гарячі точки на Донбасі – Соледар та Бахмут, де тривають дуже важкі бої.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав під час вечірнього звернення до українців.

Він зазначив, що проти наших сил окупанти “кинули всіх кого могли, зокрема, і дві тисячі “зеків” – вони серед найманців саме там”.

“І це “зеки” з великими строками покарання за тяжкі злочини. їх на фронті утримують не лише грошима, а й обіцянкою амністії. ось так російська держава спонсорує терор. шукає по тюрмах вбивць і обіцяє їм свободу. якщо вони вбиватимуть знову”, – наголосив Зеленський.

При цьому зазначив, що навряд чи ще хтось у світі сумнівається, чи варто офіційно визнавати Росію державою-терористом.

Він подякував всім українським воїнам, які героїчно тримають позиції і під Бахмутом, і під Соледаром, і на всіх інших напрямках, де зараз тривають бойові зіткнення – на сході, на півдні держави.

“Особливо хочу сьогодні відзначити на Південному напрямку 60-ту Інгулецьку піхотну бригаду, 17-ту окрему танкову Криворізьку бригаду імені Костянтина Пестушка, 128-му окрему гірсько-штурмову Закарпатську бригаду і 59-ту окрему мотопіхотну бригаду імені Якова Гандзюка за злагоджені дії на Херсонському напрямку й результативне знищення ворожої техніки”, – наголосив він.

Також відзначив Херсонську зенітно ракетну бригаду за успішний захист українського неба від іранських дронів і російської авіації.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.