Новини

Степанов пояснив відставання України від плану вакцинації проти COVID-19

За словами міністра охорони здоров’я України Максима Степанова, Україна відстає від плану вакцинації проти COVID-19 майже вдвічі, і однією з причин є, зокрема, робота пунктів вакцинації.

“Ми не завершили перший етап, ми одночасно йдемо, це ми передбачали відразу, що ми перший і другий етап будемо розгортати разом. Відстаємо майже у два рази, хоча трішечки менше, в 1,8 раза від того плану, який ми намітили”, – заявив очільник МОЗ в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Головну причину відставання Степанов вбачає у проблемах “організації роботи” пунктів вакцинації.

“Це питання саме організації роботи. Ну, наприклад, коли ти ставиш питання заздалегідь, що ви повинні відкрити 23 пункти щеплення. … Ми з вами розуміємо, що організувати цей процес не складно. Але коли з 23 відкрили чотири… Вони називали мені зараз там такі причини, що мені це аж соромно.

Там – не встигли, а там – “у нас не було охочих”, “а ми вирішили перенести відкриття пункту вакцинації, бо ми там ще не верифікували до кінця”, “не

додзвонилися цим людям, які прийдуть вакцинуватися 80+”, “а ми вирішили, що ми будемо поступово це відкривати”, “а в нас почала збоїти система – ми не змогли відвантажити вакцину “, – розповів міністр охорони здоров’я.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.