Новини

Чи подорожчає тепло у квартирах: у «Чернівцітеплокомуненерго» розповіли про тариф

Тариф на тепло для чернівчан, який встановили ще у 2018-му році, цьогоріч не підвищуватимуть.

Про це повідомляє Чернівецька міська рада, пише molbuk.ua

“Тариф на тепло для чернівчан не змінювали понад чотири роки. І так буде, допоки Україна не переможе рашистів”, – обіцяють у мерії.

Зазначають, що чинний тариф прийняли у 2018 році.

“Він становить 1 204,62 гривні за гігакалорію та є збитковим. Чому? Бо, до прикладу, у ньому закладена вартість газу в 5 гривень за куб. Наразі ж він вартує для населення майже 8 гривень за куб. І це лише про здорожчання газу, а ще зросла вартість електроенергії та витрати на зарплатню в “Чернівцітеплокомуненерго”.

Різницю в тарифах на тепло обіцяють покрити з держбюджету. Щоб це було можливим – мають прийняти відповідні нормативні акти як на державному, так і на місцевому рівні”, – наголошують у міськраді.

Нагадаємо, у Чернівцях з 2018 року ціни на теплопостачання не підвищувалися. У червні 2021 року виконком ухвалив рішення підвищити їх на 70%.

Проте 30 вересня був підписаний Меморандум між Кабміном, Асоціацією міст України та Палатою місцевих влад, відповідно до якого ціни на опалення не будуть підвищувати.

Міський голова Роман Клічук зазначав після підписання меморандуму, що потрібно віднайти 250 мільйонів гривень і ще 50 мільйонів по бюджетній сфері.

“Ми отримали підтримку уряду, що потрібно підтримувати органи місцевої влади. Але поки що не знаємо, у якій це буде формі. Також розуміємо, яке це буде наванатження на центральний бюджет, тому погодилися розділити витрати. Це вимушенй крок. Дуже сподіваємося, що опалювальний сезон пройдемо гідно і без катаклізмів”, – сказав Роман Клічук.

Як відомо, під час дії воєнного стану підприємства не можуть змінювати тарифи на тепло.

” ” у Facebook | Telegram | Viber |

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.