Новини

«Рушили в Херсон на референдум»: як соцмережа реагує на хресну ходу УПЦ МП на Буковині

Буковинці активно обговорюють багатолюдну хресну ходу, влаштовану сьогодні, 24 вересня, вірянами УПЦ МП на Буковині, попри заборони Чернівецької ОВА влаштовувати такі заходи. Хресна хода розпочалася о 6.00, щойно закінчилася комендантська година. Віряни йшли до монастиря у Боянах. Участь у хресній ході взяли близько 1000 осіб.

Під новинами про ходу – сотні коментарів на різних місцевих пабліках, пише molbuk.ua

Більшість буковинців обурена діями московської церкви і закликають її взагалі заборонити на території України. Дехто ж виправдовує – мовляв, люди вийшли молитися, не можна їм перешкоджати.

“Яка хресна хода в цей час, коли невідомо, хто може долучатися до цієі ходи і влаштовувати провокаціі? Влада мусить цьому запобігти, хіба блокпости для чого існують? Церкви повинні долучатися до волонтерства і прийшов їх час допомогати людям, а не тільки чекати пожертви від людей”

“Може, тепер Онуфрія на полонених обміняти?”

“Знову зомбаки ходять. Коли вже ми позбудемось цієї кацапської недоцеркви?”

“Німі на панщину ідуть, і діточок своїх ведуть. Комендантська година, люди, що ж ви робите, нащо ви дітей з собою берете? Невже хоч під час війни не можна втихомиритись з своїми “ходами”?!”

“Чернівці не були б Чернівцями, якби чимось не відзначились на всю країну”

“А це означає, що їм чхати на закони та країну, у якій живуть. До “повномасштабного” вторгнення саме вони горлопанили про те, що “срана Україна” їм нічого не дала та виривали прапори у людей з рук. Фустки з юбками натягнули на себе і вважають себе самими віруючими, а з рота вічно прокльони летять. Секта”

“Молодці, Божої помочі вам і Ангела Хранителя! На даний час тільки молитва спасає, а на тих, хто плюється ядом, не звертати уваги”

“Ніхто не боронить по-тихому іти в церкву чи монастир Богу молитись, але МП потрібно, щоб були сварки, протистояння між людьми, щоб зняти відео, що їх ущемляють і відправити на Москву, щоб було видно їх роботу. Ну-ну, дограєтесь, що путя з Придністров’я прийде вас рятувати”

“А, що як Хресна хода з молитвами, з прославлянням Господа Ісуса Христа, Матері Божої, про мир в Україні, то зась? А як концерти на площі, дискотека, там, де обеліск з Героями, в той час, коли привезли загиблих на Буковину, то можна? Хасидів тисячі з’їхалося в Україну, можнf? Лиш би поплескати язиками замість молитви. Хочете миру, перемоги, повернення найрідніших живими, – не нападайте на церкви, не цькуйте молитвенників, а разом з ними в спільній молитві молімося за мир, за збереження України- неньки, за доблесних воїнів. Спаси, Боже паломників, Україну, військо від ворога внутрішнього та зовнішнього”

“Щось влада дуже лояльно ставиться до цього. Онуфрій роздає шоколадки раzzійzьким полоненим, які потім пропагандистським каналам розповідають, що їх під дулом автоматів змушували брехати на свою армію і що вони знову повернуться помститися…”

“Сатаністи”

“Чому не притягають до відповідальності таких священників, що порушують воєнний стан? Що, для них немає ніякого закону? І скільки це буде продовжуватися? Нехай моляться у храмах, а не дорогами”

“Це і є підтвердження вислову: “Застав дурня молитись – то він і лоба розіб’є”

“Обміняти їх на наших полонених”

“Це дурдом”

“Спалаху ковіду не бояться?”

“Чому забороняють нашим вірянам йти до монастиря, а в Умані хасидів тьма і їм все можна?”

“Це ніяка не упц!!Секта путіна”

“Московським попам немає закону ??? Дозволяють собі, що хочуть”

“Слава Богу!Хай Бог їм дасть здоров’я”

“Рушили в Херсон на референдум”, – пишуть у коментарях.

Скандальна хода на Буковині: що відомо

Сьогодні, 24 вересня, на Буковині із села Магала віряни УПЦ почали хресну ходу. Зробили це попри заборони Чернівецької ОВА проводити хресні ходи.

Як стало відомо кореспондентці molbuk.ua. з власних джерел, організатором ходи виявився архієрей Української православної церкви московського патріархату Митрополит Лонгин (Михайло Жар).

На організатора хресної ходи правоохоронці склали протокол. А паломники своїми діями порушили заборону Ради оборони Чернівецької області на проведення таких заходів.

У серпні голова Чернівецької ОВА релігійним організаціям заборонили проводити на території Буковини хресні ходи.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.