Новини

Смачніше, ніж в магазині: як закрити квасолю в томаті на зиму

Квасоля в томаті може бути самостійним гарніром або смачною добавкою в суп. Томатним соусом з консервації можна полити кашу або м’ясо. Звичайно, готову закрутку можна купити і в магазині, але за смаком і корисними якостями домашнє блюдо набагато краще. У рецепті можна використовувати як білу, так і червону квасолю.

Квасоля в томаті – простий рецепт

– Квасоля – 1 кг.
– Помідори – 2 кг.
– Сіль – 1,5 ст. л.
– Цукор – 5 ст. л.
– Оцет 9% – 3 ст. л.
– Соняшникова олія – 3 ст. л.
– Перець чорний мелений – щіпка.
– Часник – 2 зубчики (за бажанням).

Квасолю залити холодною водою і залишити на ніч. Потім поміняти воду і варити квасолю на середньому вогні 40 хвилин. Помідори подрібнити блендером і перетерти масу через сито, щоб прибрати шкірку і насіння. Отриманий томатний сік варити 10 хвилин.

Квасолю викласти в томатний сік. Додати сіль і цукор, влити олію і оцет. За бажанням додати мелений перець і тертий часник. На сильному вогні довести квасолю до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити білу квасолю 20 хвилин, а червону – 30 хвилин. Банки і кришки простерилізувати. Розкласти квасолю по невеликих банках і укутати теплою ковдрою до охолодження.

Квасоля в томаті з овочами і грибами

– Квасоля – 350 г.
– Печериці – 400 г.
– Морква – 1 шт.
– Цибуля – 1 шт.
– Томатний соус – 350 г.
– Олія соняшникова – 2 ст. л.
– Часник – 1 зубчик.
– Лавровий лист – 2 шт.
– Сіль, перець за смаком.

Квасолю замочити у воді і залишити на ніч. Потім варити 40 хвилин в підсоленій воді. Цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти. Крупно нарізати печериці.

На сковороді нагріти олію і обсмажити цибулю, моркву і гриби 10 хвилин. Додати в сковороду квасолю, посолити і поперчити. Потім влити томатний соус. Викласти лавровий лист. Тушкувати все разом під кришкою 40 хвилин. Страву можна їсти відразу або закрити квасоля в томаті з овочами на зиму в стерилізовані банки.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.