Новини

Що робити, якщо немає платіжки за газ: покрокова інструкція для споживачів Буковини

Хоча споживачі вже майже чотири місяці отримують газ від “Нафтогазу”, запитань досі залишається багато, зокрема щодо отримання платіжок і оплати за газ.

Як дізнатися про особовий рахунок та оплату за газ, якщо у вас досі немає платіжки, йдеться у публікації ” “.

“Нафтогаз” немає кол-центру у Чернівцях, де обслуговували б споживачів. Тому за платіжкою немає куди прийти. Отже, все треба робити або онлайн, або телефоном.

Крок 1. Щоб отримати інформацію про нарахування за газ, можна написати повідомлення на фб-сторінку “Нафтогазу”. Відповідають за кілька хвилин. Але щоб надали будь-яку інформацію, споживачу потрібно повідомити ЕІС-код.
EIC-код – це “персональний газовий номер” будинку, квартири, куди здійснюється газопостачання. EIC-код містить 16 символів (літери та цифри). Дані про ЕІС-код можна знайти: в особистому кабінеті оператора ГРМ (тобто облгазу), у розділі “Інформація”. Також ці дані є у паперових рахунках за розподіл газу (з правого боку в горі, біля штрих-коду).

Крок 2. Якщо паперового рахунку на розподіл газу немає і не зареєстрований особистий кабінет на сторінці облгазу, тоді є можливість звернутися у контакт-центри “Чернівцігазу” за номером (0372) 93-19-04, 067-444-81-04.

Якщо додзвонитися не вдається, є десять клієнтських просторів у різних населених пунктах області: Чернівці (Головна, 243), Вижниця (Івасюка, 2А), Кіцмань (Сагайдачного,11), Сокиряни (Чорновола, 3А). Консультації також можна отримати: Глибока (10-ї річниці Незалежності, 7А), Заставна (Бажанського, 62А), Кельменці (Партизанська, 2А), Новоселиця (Короленка, 2), Герца (Центральна, 41), Сторожинець (Хмельницького, 22), Хотин (Лісова, 3).

Крок 3. Отримавши ЕІС-код, можна звертатися за інформацією до “Нафтогазу” щодо особового рахунку та нарахувань. Це можна зробити через соцмережі — написати у приватних повідомленнях і у головному меню обрати “Чат з оператором”.
Консультації також надають за номерами телефонів: 066-300-28-88, 098-300-28-88, 093-300-28-88. Але лінії перевантажені, тож додзвонитися буває проблематично.

” ”

–>

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.